Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsókrémleves recept

Kategória:
 Levesek
 Zöldséges ételek
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
- 1 ek. vaj
- 1 finomra vágott kisebb hagyma
- 1 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 2,5 dl zöldségleves
- 50 g felszeletelt krumpli
- 50 g felkockázott zeller
- 2,5 dl tej
- 1/4 zöldségleveskocka
- 1/2 tk. letyán
- jó csipetnyi szerecsendió
- 150 g zsenge zöldborsó
- 1/2 dl tejszín
- 1/2 ek. finomra vágott petrezselyem

Elkészítés:
Vajat kis fazékban megolvasztjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd kis lángon 5 percig pároljuk, olykor megkeverjük. (Hagymának üvegesnek kell lennie.)
Zöldságlevessel a megpárolt hagymákat felforraljuk, bele rakkjuk a burgonyát és a zellert, majd fedővel letakarva 8-10 percet zözzük. (Puhuljanak meg!) Felöntjük a tejjel és beleadjuk a leveskockát, a lestyánt és a szerecsendiót.
Újból felforraljuk és a zöldborsőt beletéve, fedő nélkül még 3 percig főzzük. (Zöldborsónak meg kell puhulnia.)
Bele rakjuk a tejszínt és a levest pürésítjük.
Tálaláskor petrezselyemmel díszítjük.

Tanácsok:
Ajánlott étvágytalanságra, székrekedésre, nyelőcsógyulladásra, szájnyálkahártya-gyulladásra, kálium- és magnéziumhiányra.
Rákosoknak jó recept!

Kalóriatartalom: 270 kcal

A receptet beküldte: Venes


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banana Daiquiri - Bahamák » Fogas borhabbal » Paradicsomos zöldbabsaláta » Sárgabarack-őszibarack lekvár
» Talgiatelle alle cipolle » Epres torta » Erdei gyümölcsös bomba » Töltött cékla
» Rácz csirke » Nyúlgerinc borókamártással » Mézes sütőtök » Sült túró(Kata-féle)
» Almás-meggyes bögrés » Görög töltött paprika » Tepsis csirkemell gombával » Diós burgonyafasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.