Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gomba vadasan elkészítve recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg gomba
3 evőkanál olaj
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemzöld
1 evőkanál finomliszt
1 evőkanál reszelt vöröshagyma
1 dl tejföl
só, szemes bors ízlés szerint
mustár ízlés szerint
babérlevél ízlés szerint
citromhéj ízlés szerint
citromlé ízlés szerint
cukor ízlés szerint

Elkészítés:
A cikkekre vágott gombát egy evőkanál olajban a hagymával együtt megpároljuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük.

A másik kanál olajban megpirítjuk a karikára vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel ízesítjük, és egy kevés vízzel puhára főzzük.

A harmadik kanál olajból és a lisztből cukorral sötétített barna rántást készítünk, besűrítjük vele a zöldséget, mustárral, citrommal ízesítjük, áttörjük.

Tejföllel gazdagítjuk, és a párolt gombára öntve átforraljuk.

Lehet zsemlegombócot főzni hozzá, de tésztával is finom.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-gombás tészta » Gombás rizs 2 » Töltött, rántott gomba » Gombafejek rakva
» Gombás, sonkás omlett » Gombás táskák » Zúzaragu gombával » Lencsesaláta gombával
» Gombás cukkini 2 » Gombával rakott karalábé » Gombás-rizs » Sajtos csirkemell gombával
» Gombás cukkini » Zabpelyhes rakott gomba » Gombás husi » Spárga és gombasaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.