Tutireceptek.hu fejléc

Gomba vadasan elkészítve recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg gomba
3 evőkanál olaj
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemzöld
1 evőkanál finomliszt
1 evőkanál reszelt vöröshagyma
1 dl tejföl
só, szemes bors ízlés szerint
mustár ízlés szerint
babérlevél ízlés szerint
citromhéj ízlés szerint
citromlé ízlés szerint
cukor ízlés szerint

Elkészítés:
A cikkekre vágott gombát egy evőkanál olajban a hagymával együtt megpároljuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük.

A másik kanál olajban megpirítjuk a karikára vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel ízesítjük, és egy kevés vízzel puhára főzzük.

A harmadik kanál olajból és a lisztből cukorral sötétített barna rántást készítünk, besűrítjük vele a zöldséget, mustárral, citrommal ízesítjük, áttörjük.

Tejföllel gazdagítjuk, és a párolt gombára öntve átforraljuk.

Lehet zsemlegombócot főzni hozzá, de tésztával is finom.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-orsó » Sonkás-gombás tészta » Jégsaláta gombával » Csirkés-gombás palacsinta
» Gombás kínai kel » Sajtos-sonkás gombaleves » Gombás marhasült » Gombás rakott csibehús
» Gombakrokett » Gombás máj sütőben sütve » Gombakrém leves » Töltöttgomba
» Gombás mártás húsokhoz » Gombás töltött káposzta » Gombás rakott csikemell » Sajtos gombás stangli


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.