Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós- rizses burgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
25 dgk újburgonya,
5 dkg jázminrizs,
25 dkg zsenge cukorborsó,
só, petrezselyem, vegeta, újhagyma,
olaj,
víz.

Elkészítés:
3-4 szál újhagymát a zöldjével együtt karikákra vágunk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Felöntjük 5 deci vízzel, sóval és 1 tk. vegetával fűszerezzük. Beleszórunk 5 dkg mosott jázminrizst, 25 dkg zsenge cukorborsót, valamint 25 dkg kockákra vágott újburgonyát. Egyszer jól megkeverjük, aztán félig lefedve, lassú tűzön készre főzzük. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk, majd óvatosan megkeverjük (csak a végén), és lefedve még 10 percig hagyjuk a rizst duzzadni. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonya alufóliában » Sajtos burgonyasalata » Tojásos burgonya leves » Héjában sült burgonya
» Burgonya csók » Sajtos-sonkás burgonya » Görög rakott burgonya » Burgonyagombóc káposztával
» Burgonyás bagett (6 db) » Burgonyás tojás » Burgonyás sütőtökleves » Burgonyás rétes
» Tavaszi rizses hús » Burgonyakrémleves » Bolgár rizseshús » Rácos burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.