Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós- rizses burgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
25 dgk újburgonya,
5 dkg jázminrizs,
25 dkg zsenge cukorborsó,
só, petrezselyem, vegeta, újhagyma,
olaj,
víz.

Elkészítés:
3-4 szál újhagymát a zöldjével együtt karikákra vágunk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Felöntjük 5 deci vízzel, sóval és 1 tk. vegetával fűszerezzük. Beleszórunk 5 dkg mosott jázminrizst, 25 dkg zsenge cukorborsót, valamint 25 dkg kockákra vágott újburgonyát. Egyszer jól megkeverjük, aztán félig lefedve, lassú tűzön készre főzzük. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk, majd óvatosan megkeverjük (csak a végén), és lefedve még 10 percig hagyjuk a rizst duzzadni. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-burgonyás lepény » Rácos burgonya » Galuska burgonyával. » Böjti burgonyaleves
» Zöldséges rizses hús » Rakott hagymás burgonya » Rántott burgonya gombóc » Ropogós burgonyaszirom
» Rakott karaj burgonyával » Burgonya fóliában » Grattan burgonya » Magyaros burgonya
» Rizses rétes » Burgonya chips » Bácskai rizseshús » Hercegnőburgonya


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.