Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós- rizses burgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
25 dgk újburgonya,
5 dkg jázminrizs,
25 dkg zsenge cukorborsó,
só, petrezselyem, vegeta, újhagyma,
olaj,
víz.

Elkészítés:
3-4 szál újhagymát a zöldjével együtt karikákra vágunk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Felöntjük 5 deci vízzel, sóval és 1 tk. vegetával fűszerezzük. Beleszórunk 5 dkg mosott jázminrizst, 25 dkg zsenge cukorborsót, valamint 25 dkg kockákra vágott újburgonyát. Egyszer jól megkeverjük, aztán félig lefedve, lassú tűzön készre főzzük. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk, majd óvatosan megkeverjük (csak a végén), és lefedve még 10 percig hagyjuk a rizst duzzadni. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös kapros újburgonya » Rizses csirke római tálban » Burgonyasaláta gazdagon » Burgonya alufóliában
» Tepsis-húsos burgonya » Burgonyás pite » Burgonya chips » Pácolt hús rizses körettel
» Zöldséges Rizseshús » Májas burgonya » Húsvéti burgonyaleves » Rakott burgonya sonkával
» Burgonyás zöldbab » Burgonyás torta » Gombaragu burgonyaágyon » Hercegnő burgonya(köret)


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.