Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás burgonyarolád recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
Egy kg burgonya,
25 dkg gomba (lehet champion, konzerv vagy erdei gomba egyaránt),
20 dkg liszt,
20 dkg zsemlemorzsa,
3 egész tojás,
1 fej vöröshagyma,
Olaj a sütéshez,
5 cikk fokhagyma,
Ízlés szerint só,
Majoranna,
Magyaros fűszerkeverék,
Kávéskanálnyi csípős paprikakrém (ez jobb ízt ad neki, akkor is érdemes használni, ha egyébként nem szeretjük az erős ízeket).

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, nagy kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük. Időközben a gombát nagyon apróra vágjuk (darálni is lehet), kevés olajon, hagymán, fokhagymán megdinszteljük.
A krumplit, ha megfőtt, leszűrjük, hozzáadjuk a 3 nyers tojást, a gombát, a lisztet és a zsemlemorzsa felét. Krumplitörővel összetörjük, alaposan összedolgozzuk. Golyókat vagy rudakat formázunk belőle, és azokat a maradék morzsában meghempergetjük. Forró olajban aranysárgára sütjük.

Kínálhatjuk főzelék mellé húspótló feltétnek, de rizzsel, savanyúsággal is nagyon finom.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös gombás csirkecomb » Brokkolis-gombás tészta » Gombás libamáj » Gombás rizs 2
» Gombasaláta másképp » Rakott gombás saláta » Börzsönyi gombás máj » Gombás vörösboros tokány
» Gombás-sajtos sült tészta » Tejszínes gombaszószom » Gombás vegyessaláta » Gombás vagdalt másképp
» Gombasaláta majonézzel » Gombás-tejfölös hús » Kínai citromos gombás pipi » Gombás mártás húsokhoz


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.