Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás-zsályás sertéskaraj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg (4 nagy szelet) sertéskaraj,
20 dkg füstölt sonka,
8 zsályalevél,
só,
őrölt bors,
0,5 dl olaj;
20 dkg apró szemű paradicsom,
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld;
50 dkg burgonya,
2 tojás,
2 dl tejszín

Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A körethez a meghámozott burgonyát vágd vékony szeletekre (vagy gyaluld le) és tedd tepsibe és öntsd rá a sóval, borssal fűszerezett, tejszínnel elkevert tojást és süsd kb. 50 percig, amíg meg nem pirul.
Szeleteld fel, és enyhén veregesd ki a húst, hogy szép nagy szeletet kapj, majd sózd és borsozd meg. A sonkát vágd vékony csíkokra és oszd el egyenletesen a hússzeleteken. Tegyél mindegyik szeletre 2 levél zsályát, majd hajtsd össze a húst és hústűvel vagy fogvájóval alaposan tűzd össze. Az olajat forrósítsd fel a serpenyőben, és 10-12 perc alatt kis lángon süsd meg rajta a húsokat (körös-körül). Mialatt a hús sül, vágd félbe a megmosott paradicsomokat és add a hús mellé. Enyhén sózd és borsozd meg, majd amikor a hús már puhára sült, kevés vizet aláöntve forrald össze.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos sertéskaraj » Sertéskaraj brokkolival » Fügés sertéskaraj » Avasi sertéskaraj.
» Sertéskaraj pármai módra » Göngyölt sertéskaraj » Sertéskaraj parasztosan » Bőrös sertéskaraj sütve.
» Sárgabarackos sertéskaraj » Majoránnás sertéskaraj » Mézes sertéskaraj » Sertéskaraj töltve
» Sertéskaraj pásztor módra » Birsalmás sertéskaraj » Töltött sertéskaraj » Sajtos sertéskaraj Update1


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.