Tutireceptek.hu fejléc

Aloo gobi recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
5 db közepes krumpli
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
kb. 5 cm friss gyömbér
2 db paradicsom
6 ek. olaj
1 tk. római kömény
1 tk. mustármag
2 tk. kurkuma
2 tk. őrölt koriander
2 tk. cayenne bors
2 tk. garam masala
só, bors
friss koriander

Elkészítés:
Kis rózsákra szedjük a karfiolt, a krumplit meghámozzuk és felkockázzuk.
Felaprítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért lereszeljük.
Egy lábasban szárazon, olaj nélkül megpirítjuk a mustármagot.
Hozzáadjuk az olajat, beletesszük a hagymát, fokhagymát és gyömbért, majd levesszük a hőfokot közepesre és kicsit pirítjuk.
Beleszórjuk a kurkumát, a római köményt, és a cayenne borsot.
A fűszeres keverékre tesszük a krumplit, majd átforgatjuk, hogy a fűszerek bevonják. Kb. 5 percig pirítjuk, hogy a krumpli kicsit puhuljon. Hozzáadjuk a felkockázott, meghámozott paradicsomot.
Ezután beletesszük a karfiolrózsákat. Rászórjuk az őrölt koriandert és a garam masala fűszerkeveréket.
Az egészet jól átforgatjuk.
Aláöntünk kb. 1 dl vizet, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt kb. 15 percig főzzük alacsony hőfokon, ameddig a karfiol meg nem puhul.
A legvégén még fedő nélkül nagy lángon főzzük kicsit, hogy minden folyadék elpárologjon. Friss korianderrel megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rokfortos sült burgonya » Zöldséges kenyérpuffancsok » Gombával töltött krumpli » Karfiol tojással.
» Galyasági gombapaprikás » Zöldséges-gombás töltelék » Tepsis sült vöröshagyma » Sajtos baconos kelbimbó
» Gombafánk » Finom rakott karfiol » Brokkolipüré » Olaszos zöldbab
» Savanyú rakott káposzta » Töltött padlizsán bundában » Rakott zöldségtál » Kelkáposztatekercs másként


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.