Tutireceptek.hu fejléc

Bazellás külünlegességek (Malabári spenót) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Bazellaleves

50 dkg bazella, 2 tojás, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 1,5 dl tejföl, 10 dkg sonka, só.

• Bazellafőzelék

1 kg bazella, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 1 dl tej, fokhagyma.

• Bazellás lepény

40 dkg bazella, 20 dkg liszt, 2 tojás, 0,5 liter tej, 2 dl tejföl, 5 dkg sajt, 5 dkg sovány tejpor, 5 dkg vaj, só, bors.

Elkészítés:
Bazellaleves

A bazellát kevés vízben megfőzzük, turmixoljuk. Vajas rántást készítünk, tejföllel felengedjük, beletesszük a bazellát, sót, borsot, majd vízzel vagy csontlével fölengedjük. A tojásfehérjét habbá verjük, és galuska fomára a levesbe szaggatjuk. A galuskák mindkét oldalát megfőzzük, majd kivesszük a levesből, beletesszük a kockára vágott sonkát és a két tojássárgáját. Ezután már nem forraljuk, a tetejére helyezzük a galuskát, így tálaljuk.

• Bazellafőzelék

A bazellát megfőzzük, turmixoljuk. Vajas, fokhagymás rántásra tesszük, tejjel föleresztjük, csipetnyi sóval ízesítjük.

• Bazellás lepény

A lisztet simára keverjük a tojással, a csipetnyi sóval és a tejjel. A nyers tésztát négy részre osztjuk, kevés forró zsírban vagy olajban, palacsintasütőben négy lepényt sütünk. Kizsírozott tűzálló edényben rétegezzük a legényeket bazellakrémmel úgy, hogy az alsó és a legfelső sor lepény legyen. Meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben 10-15 percig sütjük.

Bazellakrém: a bazellát megfőzzük, turmixoljuk, levét jól lecsöpögtetjük, majd simára keverjük a tejporral és annyi tejjel, hogy jó sűrű maradjon. Megsózzuk, borsozzuk, ha a zsírosabb ételt szeretjük, dúsíthatjuk vajjal is.


A receptet beküldte: Tundibundy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos-sajtos batyu » Spenótos finomság » Currycsirke spenóttal » Juhtúrós rakott spenót
» Párolt tőkehal spenótágyon » Spenót-kefir flip » Spenótos tojás » Zabkorpás spenót
» Spenótos-camembertes batyu » Gyors spenót » Spenótpogácsa » Görög spenót torta
» Spenótfelfújt virslivel » Spenótos palacsinta » Sonkás-spenótos fusilli » Spenót Mozzarellahálóban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.