Tutireceptek.hu fejléc

Borjúsült sós uborkaraguval recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,2 kg borjúcomb
babérlevél
1 hagyma
1 fokhagyma
1 sárgarépa
1 zeller
bors

olaj
10 dkg sós-uborka
10 dkg gomba
5 dkg szalonna
tárkony
tejföl

Elkészítés:
A borjúhúst megsózzuk, és tepsibe tesszük.
Olajat hevítünk, kissé megpirítjuk benne a fűszereket és a vékonyra szeletelt sárgarépát, zellert, hagymát, fokhagymát. 2-3 percig pirítjuk, majd a besózott borjúra öntjük a forró fűszeres olajat. Fehérborral meglocsoljuk, majd sütőben, 160 ºC-on, gyakran locsolgatva készre sütjük.
A megsült borjú zsírjában szalonnát pirítunk, hozzátesszük a sós uborkát és a gombát, tárkonnyal, sóval, borssal ízesítjük, és ha kedveljük, tejföllel is behabarhatjuk. Köretnek párolt rizst tálaljunk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns borjúsült » Borjúsült pikáns mártással » Borjúsült római tálban » Hagymás csülök
» Aprópecsenye tárcsán » Acsai borzas szelet » Fokhagymás sült máj » Cipóban sült csülök II.
» Csirke szalonna ágyon » Fehérboros rostélyos » Pikáns sajtostáska » Zsályás főtt karaj
» Magyaros Pulykamellragu » Indiai csirke » Káposztával töltött dagadó » Csirkemell formában sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.