Tutireceptek.hu fejléc

Brokkolikrémleves pirított fenyőmaggal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg brokkoli
6 dl tyúkhúsleves (kockából)
2 dl tejszín
2 evőkanál liszt
5 dkg margarin
1 evőkanál fenyőmag
reszelt szerecsendió
őrölt fehér bors


Elkészítés:
A fenyőmagot forró margarinon megpirítjuk, majd a serpenyőből kivesszük, és félretesszük.
A rózsáira szedett brokkolit a visszamaradt zsiradékon megpároljuk, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Néhány szép rózsát félreteszünk, a többit fel-öntjük a húslevessel. A tejszínből és a lisztből készült habarással sűrítjük. A tűzről levesszük, botmixerrel turmixoljuk, majd még egyszer felforraljuk. A tejszínes krémlevest csészébe szedjük, a félretett brokkolival és a pirított fenyőmaggal tálaljuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres pírított aprótök » Brokkolikrémlevesem » Pirított csirke gombával » Pirított zsemlekocka
» Piritott dara leves » Pirított tarhonya leves » Jávai piritott zölgség » Piritott gombás spárga
» Pirított báránymáj » Brokkolikrémleves (vegan) » Pirított kenyér tojással » Pirított máj
» Pirított csirke » Kler brokkolikrémlevese » Pirított mogyorótorta » Pirított puliszka-galuskák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.