Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyakrém leves füstölt szalonnával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg füstölt szalonna -bacon
5 darab krumpli
1 fej vöröshagyma
3-4 darab répa
2 darab gyökér
bors, erős pista, vegeta, pirospaprika, 2dl tejszín, 0,5kg toast kenyér
víz kábé egy liter

Elkészítés:
kisütjük a zsírjában a szalonnát, amikor már teljesen kisült belőle a zsír, akkor az edényből kiszedjük, úgy hogy az edénybe minél több zsír maradjon.
beledobáljuk a meghámozott és felszeletelt zöldségeket
addig dinszteljük, amíg meg nem puhulnak kissé, aztán rászórunk 3 kiskanál pirospaprikát és beleteszünk egy kiskanál erős pistát
ezt összekeverjük majd felöntjük annyi vízzel hogy ellepje
megfőzzük, ha megpuhult még egy kis vizet öntünk rá, össze rottyantjuk
levesszük a tűzről, robotgéppel-vagy turmixxal-össze turmixoljuk, a végén pedig a tejszínt is hozzátrumixoljuk

Tanácsok:
ha kész, kiszedünk egy kis tálkába egy adagot és pirítosokat szolgálunk fel mellé, illetve a levesbe szórunk a kisült szalonábból, nagyon fincsi :)

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: cifcu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütõtök leves » Füstöltsajtos csirkemell » Rebarbarakrémleves » Áfonyás banánkrémleves
» Kötött galuska leves » Csirke raguleves alapléből » Északi-tengeri halleves » Szegény leves
» Pezsgős szilvaleves » Nápolyi burgonyaleves » Savanyú raguleves » Áfonyás krémleves
» Falusi egresleves » Mángold krémleves » Vörösboros meggyleves » Tárkonyos bárányragu leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.