Tutireceptek.hu fejléc

Debreceni tokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 pár debreceni kolbász
15 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
só, bors
1 mokkáskanál őröltpaprika
köretnek:
50 dkg burgonya

Elkészítés:
A csíkokra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd üvegesre pároljuk rajta a megtisztított, apróra vagdalt hagymát.
Hozzáadjuk a lehéjazott, szintén csíkokra metélt kolbászt, kevergetve kissé pirítjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával és felengedjük egy kevés vízzel.
Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kicsumázott kockákra vágott paprikát és a paradicsomot, és lefedve kis lángon puhára főzzük, majd zsírjára sütjük.
Sós vízben főtt, tört burgonyára halmozva tálaljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges tokány » Hagymatokány burgonyával » Erdélyi tokány » Debrecenis borda
» Pulyka debreceni » Cigánytokány » Zalai erdésztokány » Erdélyi borsos tokány
» Óvári tokány » Cukkinis tokány rizzsel » Tokány 3 féle húsból » Gyümölcsös Csirketokány
» Római tokány » Fokhagymás vaddisznótokány » Húsos zöldségtokány » Hentestokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.