Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi örmény zöldségköret recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
45 dkg. tisztított padlizsán,
75 dkg. burgonya,
4 nagyobb szem érett paradicsom,
2 db. zöldpaprika,
l nagy fej vöröshagyma,
só,
őrölt fekete bors,
10 dkg. vaj,
l csokor petrezselyemzöld,
1 csokor kaporlevél

Elkészítés:
A padlizsánt, a burgonyát megtisztítjuk és kockára vágjuk. A paradicsomokat forró vízbe dobjuk, majd lehűtve héját lehúzzuk és felszeleteljük. A vöröshagymát apróra vágjuk.
Vajat olvasztunk, amihez előbb hozzáadjuk a vöröshagymát, amit pirítunk, majd a padlizsánt, burgonyát is a paradicsom kivételével.Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, közben hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt zöldpaprikát is és kevés víz hozzáadásával lassú tűzön pároljuk.A zöldségek teljes megpuhulása előtt a paradicsomot is hozzátesszük, átforraljuk.
Apróra vágott zöldfűszerekkel alaposan megszórva kínáljuk.

Tanácsok:
Egytál ételként is fogyasztható, de sültek mellé kiváló.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi tárkonyleves » Erdélyi csirke raguleves » Erdélyi tormamártás » Erdélyi tepertős pogácsa
» Erdélyi leves » Vinetta (erdélyi étel) » Erdélyi töltött csirke » Lavas (Ősi örmény kenyér)
» Erdélyi borsos tokány » Erdélyi zakuszka » Erdélyi fokhagymaleves » Erdélyi rakott pogácsa
» Erdélyi aprópecsenye » Erdélyi rakott káposzta » Erdélyi burgonya » Töltött dagadó erdélyiesen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.