Tutireceptek.hu fejléc

Juhtúróval töltött gombafejek recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
10-12 db. gombafej,30 dkg. juhtúró, 5 dkg. teavaj ( margarin), 1 kiskanál őrölt fekete bors, 1 egész citrom leve, 5 dkg. kemény füstölt sajt reszelve, só, 1 csokor petrezselyemlevél.

Elkészítés:
A gombákat tisztítjuk, a kitört szárakat külön tesszük (felhasználható leveshez, de az eljárást folytatva feldarabolva, turmixolva a töltelékhez is). Vizet forralunk sóval, a citrom levéből kb. 2 evőkanálnyival és ebben a gombákat előfőzzük pár percig. Kiszedve megtöltjük a töltelékkel. Juhtúrót elkeverünk a vajjal, kevés apróra vágott petrezselyemmel, a maradék citrom levével, egy evőkanálnyi reszelt sajttal. Ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal, majd alaposan kikeverjük, átdolgozzuk. Tepsit kikenünk vajjal, egymástól kissé távolabb elhelyezzük a gombafejeket és megtöltjük a krémmel, majd megszórjuk a füstölt sajttal. Közepesen meleg sütőben pár perc alatt készre sütjük. Kivéve megszórjuk petrezselyemlevéllel. Burgonyakrokett, majonéz vagy tartármártás illik hozzá.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött tök .. » Sült töltött paprika » Sült gombafejek fűszeresen » Nyírségi töltött karaj
» Amerikai töltött csirke » Töltött burgonya tepsiben » Májas töltött zsemle » Húsvéti töltött pulykamell
» Falusi töltött zsemle » Töltött, rántott gomba » Rakott csirke juhtúróval » Juhtúróval tőttőtt gomba
» Töltött húsos kifli » Káposztával töltött zsemle » Sajtos töltött zeller » Diós-töltött nápolyi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.