Tutireceptek.hu fejléc

Karalábélevél krémleves virslikarikákkal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 db karalábé szép zöld levele szárral
1,5 dl natúr tejszín
2 db Maggi húsleveskocka
1 evőkanál finomliszt
1 késhegynyi őrölt bors
1 pár juhbeles virsli
zsiradék

zöldpetrezselyem

Elkészítés:
A karalábékról letépjük a leveleket szárral együtt, - megmosva, lecsepegtetve darabokra vagdaljuk, majd kevés sóval zsiradékon megdinszteljük.
Felengedjük 1 liter vízzel, beleadjuk a húsleveskockákat, megszórjuk őrölt borssal és puhulásig főzzük.
Mikor kissé meghűlt, 1 csapott evőkanál finomliszttel leturmixoljuk, vagy botmixerrel krémesre keverjük és visszatesszük főni. Forralásig kevergetjük, beleadjuk a virslikarikákat, 1-2 percig tovább keverjük, levesestálban a tejszínre tálaljuk, végül megszórjuk apróra vagdalt zöldpetrezselyemmel.

Tanácsok:
Pirított kenyér- vagy zsemlekockákat is kínálhatunk mellé.
Nagyon finom, laktató leves.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros málnakrémleves » Tejszínes sajtkrémleves » Pórékrémleves » Narancsos karottakrémleves
» Az én brokkoli krémlevesem » Zöldség Krémleves » Újhagymakrémleves » Csicsókakrémleves baconnal
» Narancsos répakrémleves » Sajtos brokkolikrémleves » Krémleves almából » Gesztenyekrémleves
» Tejszínes eperkrémleves » Kelbimbó krémleves » Eperkrémleves » Áfonyakrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.