Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Libamáj római tálban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
Kb. 70 dkg hízott libamáj

1 kg bõrös libaháj

3 dl tej

só, vegeta

Elkészítés:
ELKÉSZÍTÉSE:
A libamájat beletesszük a megsózott, vegetás, hideg tejbe, és hûtõbe tesszük kb. 1 órára. 10-15 percre beáztatjuk a római cseréptálat, a megmosott, feldarabolt bõrös libahájat beletesszük, sózzuk, vegetát is teszünk rá, és lefedve betesszük a hideg sütõbe. 200 fokon sütjük a hájat kb. 20 percig.
Ezután a lecsepegtetett, papírtörülközõn szárított, egészben hagyott libamájat megsózzuk, és a hájhoz tesszük. Ha sok a libazsír, kiveszünk belõle, a májat háromnegyedig kell ellepnie. Egyszer-kétszer óvatosan fordítsuk meg. Ízlés dolga, hogy valaki lágyabban, vagy jobban átsütve szereti, ettõl függõen süssük 40-60 percig, míg egy kicsit már pirul a teteje.
A vége felé vegyük le a tál tetejét, úgy süssük. Ha szükséges, süssük tovább a bõrös libahájat addig, amíg kívül ropogós, belül viszont még egy kicsit lágy lesz, így készül a finom libatepertõ. A májat tálalás elõtt kb. fél centis szeletekre vágjuk. Adhatjuk pl. párolt almával, burgonyapürével.
Ez az étel hidegen is kitûnõ, elõre is elkészíthetjük, a hideg libamájat és a tepertõt újvagy lilahagymával, paradicsommal, zöldpaprikával kínálhatjuk a vendégeknek. A libalakoma akkor teljes, ha illatos, omlós, ropogós libamellet is készítünk hozzá, amit szintén tálalhatunk hidegen is, melegen is.

TIPPEK:
Ugyanígy készíthetünk kacsamájat is.
Borajánlat: 3 puttonyos Tokaji aszú

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: ancsa31


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Római tálban sült csirke » Libamájjal töltött gomba » Római leves » Marha római tálban
» Libamájtorta borzselével » Romai talban keszitett.. » Gombás libamáj puding » Csirke római tálban
» Csőtészta római módra » Kenyér sütőtálban » Mogyorós libamáj » Római csirke
» Rizses csirke római tálban » Borjúsült római tálban » Libamájas saláta » Rántottsajtos libamáj



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.