Tutireceptek.hu fejléc

Piemonti pite recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott leveles tészta
50 dkg darált hús
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis doboz sűrített paradicsompüré
1 tojás sárgája
pici olívaolaj
ízlés szerint fűszerek

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát és az áttört fokhagymát 1 kanál olívaolajon megpirítom, hozzáadom a húst. Mikor megpirult, belekeverem a paradicsompürét és a fűszereket. Lehet olaszosan (oregánó, bazsalikom), vagy épp magyarosan fűszerezni.

A tésztát kiolvasztom, vékonyra kinyújtom. Egy nagyobb tállal kb. 20 cm-es korongokat szaggatok, és az egyik felére szép nagy húshalmokat teszek, összehajtom, és a széleit villával jól összenyomkodom. Megkenem a tojás sárgájával, és nem túl forró sütőben aranybarnára sütöm.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Piemonti csirke » Piemonti mogyorotorta » Libamájjal töltött gomba » Csirkemell-"torta"
» Irén kedvence » Sertésborda » Chilis-szójás csirkemell » Tojásos húskenyér
» Cukkinis fasírt » Lecsós -csirkemáj » Sváb szelet » Csirke indiai módon
» Fasírt leveles tésztában » Rántott karaj tepsiben » Kanizsai rakott hús » Kacsacomb extra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.