Tutireceptek.hu fejléc

Sajttal töltött burgonya őszi gyümölcsökkel recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
4 szem nagyobb burgonya, 5 dkg. vaj, 1 evőkanál ételízesítő, 20 dkg. márványsajt, 1 csokor petrezselyemzöld. A tálaláshoz: feles dió, szőlő, körte és narancs szeletek.

Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, félbe vágjuk és enyhén sós vízben főzzük félpuhára. Ekkor visszahűtjük, a közepét karalábé vájóval kiszedjük és egy kis talpacskát vágunk az aljára. A kiszedett burgonyát a megfelelően meglágyított sajttal, apróra vágott petrezselyemzölddel, kevés ételízesítővel összekeverjük és a burgonya mélyedéseibe töltjük. Most kivajazunk egy sütőtepsit, aminek aljára ültetejük a töltött burgonyákat, egymástól kissé távolabb. Előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor a sütőtálban maradt vajjal megöntözzük, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöld maradékával, majd körítjük a megmosott tisztított gyümölcsökkel. Félszáraz fehér bor illik hozzá.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Könnyed töltött káposzta » Gyulai töltött karaj » Muszaka burgonyapéppel » Töltött tojás zöldborsóval
» Mustáros töltött pecsenye » Töltött paprika » Sajtos töltött zeller » Hagymás töltött tojás
» Töltött tojás » Túróval töltött körte » Vajbabfőzelék burgonyával » Amerikai töltött tojás
» Töltött csülök hidegen » Padlizsánkrém juhsajttal » Csiki burgonya saláta » Burgonyás húspogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.