Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú csípős leves ahogy én szeretem recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
-szójaszósz
-két kisebb vagy egy nagyobb csirkemell(kb 60 deka)
-bambuszrügy
-bébirépa
-bébikukorica
-étkezési keményítő
-egy közepes fej fokhagyma
-3 teáskanál erőspista,vagy egy nagyon erős piros paprika
-fehérborecet
-szójacsíra (babcsírával is lehet helyettesíteni)
-wook(lehetőleg öntött vas)
-extra szűz oliva olaj
-csomag tofu(20-30 deka)
-4-5 tojás

Elkészítés:
A fokagymát megpucoljuk.A wookot felforrósítjuk egy kevés oliva olajjal kiolajozzuk.Belenyomjuk a fokhagymát és beletesszük az erős paprikát felkarikázva(vagy a paprikaőrleményt).Vigyázzunk mert könnyen megég,inkább csak forrósítsuk össze az egészet.Majd öntjük ki egy pohárba.A wookba öntsünk megint egy kis olajat,majd beledobjuk a csíkokra vágott csirkemellet, és hirtelen megsütjük.Mikor megbarnult beleöntjük a szójacsírát,bambuszrügyet,felkarikázott bébikukoricát,bébirépát és a felkockázott tofut.Ezeket összepároljuk.Nyakonöntjük szójaszósszal.Én nagyon szeretem,így bőven szoktam alá tenni majd 1 decit.Felöntjük vízzel(kb 2 liter,én a wook peremétől olyan 2 ujjnyira szoktam önteni).4 csapott evőkanál keményítőt feloldunk 1 deci hideg vízben.Beleöntünk a levesbe 4-5 evőkanál borecetet.Ízlés szerint,ha nem elég savanyú,akkor a végén nyugodtan lehet tenni még bele.A tojásokat felverjük,majd a forró levesbe csorgatjuk,és kevergetjük,nagyjából úgy kell kinézni,mint egy tojáslevesnek.Majd beleöntjük a keményítőt,az első forrástól kb 5 percig főzzük.Ha nem elég (már elnézést a kifejezésért) taknyos,akkor lehet még oldani hozzá keményítőt.Szójaszószt is lehet még bele tenni,ízlés szerint.Beletesszük még az erős paprikás,fokhagymás olajból nagyjából a felét.(Én mondjuk az egészet bele szoktam tenni.)Nagyon forrón tálaljuk,mert csak úgy jön ki az íze.

Tanácsok:
Amit leírtam,az olyan 6 személynek elég.Kisebb adagokban is lehet készíteni,csak nem érdemes fél konzerveket eltenni,mert csak megromlik,és tapasztalat,h hamar fogy.Lehet bele tenni kínai gombát is,csak az ára miatt mi nem nagyon szoktunk.Ha teszel bele,akkor a zöldségekkel egyidőben kell.
Nagy előnye,h hamar kész van,és ha valamit nem szeretsz,akkor nyugodtan kihagyhatsz belőle ezt-azt nem ront rajta.
Még valami,a wookot csak nagyon forrón lehet jól használni,tehát mindig nagy lángon használjuk.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: diagonalt


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú marhamáj » Méregtelenítő leves Borscs » Finn füstölt halleves » Diétás almaleves
» Hajdina leves :) » Update brokkoli krémleves » Flódni, ahogy mi készítjük » Sütőtökös bableves
» Édeskömény krémleves » Virslis lencseleves » Egzotikus gyümölcsleves » Palócleveske
» Gyors sajtleves » Sajtgombóc leves » Almás sütőtökleves » Szederleves főzve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.