Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú szív recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
3 db sertésszív
fokhagyma
fűszerek:
majoránna, só, bors, babérlevél, csombor, kakukkfű, őrölt kömény,

zsír (vagy olaj)
1 nagy fej vöröshagyma
vegeta, pirospaprika
paprika
paradicsom

tejföl, kevés liszt

A zsemlegombóchoz:

2-3 db krumpli
2 db zsemle
2 db tojás
liszt

1-2 dl tej

Elkészítés:
A szívet megpucolom, majd fűszerekkel együtt felrakom főni, aztán amikor megfőtt, kiveszem és kicsit hagyom hűlni, aztán vékony csíkokra vágom.
Pörköltalapot készítek, belerakom a szívet, fűszerezem, felöntöm vízzel és készre főzöm, majd egy tejfölös habarással besűrítem.

A gombóc elkészítése:

A krumplit kockára vágva megfőzzük, a zsemlét is kockára vágjuk és kevés zsírban megpirítjuk
(olajjal is lehet, de zsírral finomabb). Amikor szépen megpirult, levesszük a tűzről, és ráöntünk kb 1-2 dl tejet, majd tojással, a kihűlt főtt krumplival és annyi liszttel összekeverjük, hogy galuska szerű tésztát kapjunk.
Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd amikor megfőtt, tálba szedjük.
A kész gombócokat és a szívet tálaljuk...


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú krumplifőzelék » Savanyú káposzta párolva » Gyors édes-savanyú saláta » Savanyúság hidegen!
» Brassói rakott savanyúság » Hordós savanyúság » Savanyú lencseleves » Hordós savanyúság másképp
» Savanyú zöldbableves » Sültcéklás savanyúkáposzta » Savanyú káposztás borda » Rakott savanyú káposzta
» Édes-savanyú hússaláta » Savanyú pulykaraguleves » Savanyú sertésragu leves » Bajor savanyú pecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.