Tutireceptek.hu fejléc

Sütőtökleves pirított tökmaggal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1,5 kg sütőtök
1 fej hagyma
3 evőkanál tökmagolaj
1 liter zöldségleves
2,5 dl tejszín
5 dkg vaj
só, őrölt fehérbors, reszelt szerecsendió
10 dkg tökmag

Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, 30 dkg-ot finom csíkokra vágunk és félretesszük, a többit kis darabokra vágjuk.
Az olajat egy edényben felhevítjük, és lepirítjuk benne a hagymát és a tökdarabokat. Levessel és tejszínnel felöntjük. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzü. Gyenge tűzön 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a kis darabokra vágott vajat.
A tökcsíkokat 3 percig forrásban levő vízben blansírozzuk. A tökmagot teflonedényben, zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk.
A levest botmixerrel finom pürévé zúzzuk.
A blansírozott tökcsíkokat és a pirított tökmagot elosztjuk tányérokban, leöntjük a forró krémlevessel, és tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pirított burgonya » Olasz pirított zöldségek » Pirított tarhonya leves » Szalonnás sütőtökleves
» Pirított csirke » Pirított mogyorótorta » Pirított tükörtojás » Anna pirított mája
» Sütőtökleves » Pirított kenyér tojással » Pirított báránymáj » Almás sütőtökleves
» Pirított csirke gombával » Piritott dara leves » Burgonyás sütőtökleves » Pirított máj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.