Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos marha burgonyagombóccal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
A húshoz:

70 dkg marhacomb
fél csomag tárkony

bors
2 hagyma
2 evőkanál cukor
2 evőkanál mustár
1 evőkanál ecet
2 szelet rozskenyér

A burgonyagombóchoz:

1 kg burgonya
1 hagyma

Elkészítés:
A marhahúst szeletekre vágjuk, és kevés forró olajon elősütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, majd félretéve hagyjuk hűlni.
A húsokat kiemeljük az olajból, a visszamaradt zsírjukba cukrot szórunk, lassú tűzön karamellizáljuk, mustárt és vékony szeletekre vágott hagymát keverünk hozzá, beleöntjük az ecetet, majd egy kevés vizet.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk finomra vágott tárkonnyal, visszahelyezzük a húsokat, majd fedő alatt, lassú tűzön készre pároljuk.
Ha a hús puha, kockára vágott, szikkasztott rozskenyeret forralunk bele, és ezzel sűrítjük be a mártást.
A kihűlt burgonyát meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük, elkeverjük a finomra vágott, kevés olajban megpirított hagymával, és két kanál segítségével gombócokat formázunk belőle.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos pacal -leves » Tárkonyos csirkeraguleves » Paradicsomos marhahúsleves » Kukoricás-gombás marharagu
» Marhahús bébi kínai kellel » Gombás marhasült » Tárkonyos raguleves diétás » Tárkonyos ragu leves
» Boros marhatokány » Tárkonyos kocsonya » Tárkonyos csirkebecsinált » Marhalábszárból pörkölt
» Tárkonyos pulyka-raguleves » Szegedi marhagulyás » Marhapörkölt Gundel módra » Tárkonyos csirke nyárson


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.