Tutireceptek.hu fejléc

Töltött burgonya pörköltmaradékból recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8db kettévágott burgonya(ebből egy nagy tepsit lehet kirakni)
kb.1l pörköltmaradék (kicsontozva, ha csontos volt)
3 cikk fokhagyma
1 fej hagyma
3 ek mustár
15 dkg Császárszalonna
10 dkg Trappista sajt
10dkg zsír/olaj
1dl víz

Elkészítés:
A megpucolt krumplikat kettévágom, közepét kivájom. A pörköltmaradékot, hagymát, fokhagymát ledarálom, összekeverem, beleteszem a mustárt, és ezzel megtöltöm a krumplikat. A kiszedett krumpli darabkákat felaprítom és a felhalmozott husira rakok egy réteget. Erre jön a császárszalonna csíkocska. A tepsibe felolvasztom a zsírt és egymás mellé teszem sorba a megtöltött, felszalonnázott krumplikat.
A vizet szétlocsolom közöttük, majd alufóliával letakarom és mehet a sütőbe.
30 perc sülés után leveszem az alufóliát, mindegyikre teszek egy csíkocska sajtot, és visszateszem kislángon, hogy a sajt ráolvadjon, ill. megpiruljon.
Csemegeubival a legfinomabb, de a párom kenyeret is eszik hozzá.

Tanácsok:
Nekem szokott maradni krumpli darabka, ez mondjuk krumplistésztához felhasználható.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött-rántott paprika » Sajttal töltött alma » Töltött rántott virsli » Sajtos burgonyagombóc
» Burgonyás töltike » Töltött paradicsomgombák » Májjal töltött burgonya » Töltött ropogós pogácsák
» Sajtos sült burgonya » Túróval rakott burgonya » Töltött olasz tésztahajók » Töltött gombafejek sütve
» Almás-sajtos burgonya » Csirkemájjal töltött cékla » Gombával töltött burgonya » Rakott burgonyapüré


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.