Tutireceptek.hu fejléc

Vegetáriánus töltött paprika recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
14-18 paprika
30 dkg barna rizs
25 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek majoránna
bazsalikom, só
5 evőkanál olaj,
8 deci paradicsomlé
3 ek durumliszt (vagy fehér liszt)
2 ek növényi tejföl

Elkészítés:
A paprikák végét levágva, magjától és ereitől megtisztítom. Forró vízbe téve 2-3 percig főzőm, hogy kissé megpuhuljon, könnyebb lesz a töltése. A rizst én előre be szoktam áztatni a vegetámmal. A hagymát, fokhagymát apróra vágva kissé párolom vízben és kevés olajon, majd beledarabolom a gombát is, hozzáadom a rizst, a fűszereket és félkészre megfőzőm. Eddig a paprikám meghűlt, a töltelékkel megtöltöm úgy, hogy paprikám ne legyen teljesen tele, mivel még a rizs dagadni fog. A kiolajozott tepsi aljába szépen egymásmellé lerakom. A paradicsomlevet kevés sóval és a durum, vagy grahamliszttel, növényi tejföllel kiturmixolom és a paprikákra rálocsolom. Forró sütőbe téve „megsütöm”, míg a rizs megpuhul, kb. 15 -25 perc. (Megint a sütőtől függ.) Növényi tejfölt tálalunk mellé.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombával töltött sonka » Túróval töltött alma » Mákkal töltött gombóc » Csípős töltött burgonya
» Sült töltöttpaprika » Galyasági gombapaprikás » Töltött Virsli » Gombás töltött kenyér
» Karácsonyi töltött alma » Házi paprikakrém (erős) » Töltött olajbogyók » Töltött zsemle - 2
» Töltött szőlőlevélkék » Brokkolival töltött fasírt » Túróval töltött husi » Kókusszal töltött kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.