Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

A legjobb krumplis pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 kg liszt
30 dkg vaj
1 dl tej
4 egész tojás
80 dkg krumpli
5 dkg élesztő
2 dl tejföl
só (ízlés szerint)
20 dkg sajt a tetejére

Elkészítés:
A krumplit megfőzzük, majd összetörjük. A legjobb, ha olyan krumplitörővel csináljuk, mint a fokhagymatörő. Az élesztőt tejben felfuttatjuk. A lisztet a vajjal és a sóval összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a kihűlt, összetört krumplit, a 2 tojást, a tejfölt és az élesztőt. A tésztát nem kell keményre gyúrni. Kinyújtjuk, majd összehajtjuk. Egy óráig pihenni hagyjuk, végül a szaggatónál vékonyabbra nyújtjuk. A maradék 2 tojást (kevés sóval, ha nem lenne elég sós a tészta) felverjük és lekenjük a pogácsák tetejét, majd reszelt sajtot teszünk a tetejére.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» darás"pogácsa" » Krumplispite » Rácsos-túrós pogácsa » Krumplis rizs
» Zsúrpogácsa: olcsó, gyors » Krumplis kiflik » Egyszerű túrós pogácsa » Krumplis lepények
» Túrós pogácsa » Krumplis sajtgolyó » Sós, vajas pogácsa » Bajor pogácsa
» Kedvenc túrós pogácsa » A világ legjobb muffinja! » Tepertős pogácsa » Krumplis pite


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.