Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

A legjobb krumplis pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 kg liszt
30 dkg vaj
1 dl tej
4 egész tojás
80 dkg krumpli
5 dkg élesztő
2 dl tejföl
só (ízlés szerint)
20 dkg sajt a tetejére

Elkészítés:
A krumplit megfőzzük, majd összetörjük. A legjobb, ha olyan krumplitörővel csináljuk, mint a fokhagymatörő. Az élesztőt tejben felfuttatjuk. A lisztet a vajjal és a sóval összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a kihűlt, összetört krumplit, a 2 tojást, a tejfölt és az élesztőt. A tésztát nem kell keményre gyúrni. Kinyújtjuk, majd összehajtjuk. Egy óráig pihenni hagyjuk, végül a szaggatónál vékonyabbra nyújtjuk. A maradék 2 tojást (kevés sóval, ha nem lenne elég sós a tészta) felverjük és lekenjük a pogácsák tetejét, majd reszelt sajtot teszünk a tetejére.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vendégváró krumplisaláta » Túrós pogácsa "omlós" » Spenótpogácsa » Mexikói-chilis pogácsa
» Virslis krumplisaláta » Nagymamám cukros pogácsája » Gyergyói tepertős pogácsa » Fini pogácsa
» Grízes pogácsa » Krumplis gombafasírt » Tejfölös pogácsa » Hagymás-krumplis pogácsa
» Ecetes pogácsa » Juhtúróval töltött pogácsa » Barna sós pogácsa » Egyszerű pogácsa 2.


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.