Tutireceptek.hu fejléc

A legjobb krumplis pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 kg liszt
30 dkg vaj
1 dl tej
4 egész tojás
80 dkg krumpli
5 dkg élesztő
2 dl tejföl
só (ízlés szerint)
20 dkg sajt a tetejére

Elkészítés:
A krumplit megfőzzük, majd összetörjük. A legjobb, ha olyan krumplitörővel csináljuk, mint a fokhagymatörő. Az élesztőt tejben felfuttatjuk. A lisztet a vajjal és a sóval összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a kihűlt, összetört krumplit, a 2 tojást, a tejfölt és az élesztőt. A tésztát nem kell keményre gyúrni. Kinyújtjuk, majd összehajtjuk. Egy óráig pihenni hagyjuk, végül a szaggatónál vékonyabbra nyújtjuk. A maradék 2 tojást (kevés sóval, ha nem lenne elég sós a tészta) felverjük és lekenjük a pogácsák tetejét, majd reszelt sajtot teszünk a tetejére.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplis rántotta » Borzas sajtos pogácsa » Krumplis pite » Anyósom túrós pogácsája
» Poharas krumplis pogácsa » Rokfortos pogácsa » Krumplis burek » Csirkemelles húspogácsa
» Egyszerű pogácsa 2. » Marcsa pogácsa » Krumplis ropogós » Szívpogácsa
» Krumplisaláta csirkemellel » Krumplipogácsa » Túrópogácsa 2. » Virslis-krumplis golyók


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.