Tutireceptek.hu fejléc

Áfonya lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
Hozzávalók kb. 6 db 2 dl-es üveghez:
1 kg áfonya
1 citrom leve
1/2 mokkáskanál õrölt koriander
1 kg befõzõ cukor

Elkészítés:
Az áfonyát megtisztítjuk, megmossuk, és kissé összetörjük (villával szétnyomkodjuk).A gyümölcshúst összekeverjük a citromlével, a korianderrel és a cukorral. Lefedjük, és kb. 3-4 órát állni hagyjuk. A masszát kevergetve felforraljuk, és a forrástól számítva 4 percig rotyogtatjuk. Azonnal üvegekbe töltjük, lezárjuk. Az üvegeket 5 percre fejtetõre állítjuk, majd hűvös helyen tároljuk.


A receptet beküldte: Rekus

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pomelolekvár » Lekváros-diós kocka » Kakaós, lekváros sütemény » Vegyes lekvár dinnyével
» Áfonyás krémleves » Eperlekvár » Áfonyás répás muffin » Prósza lekvárral
» Citromos áfonyás sütemény » Túrós-baracklekváros isler » Sörkifli lekvárral töltve » Áfonyás pezsgőkrém
» Szilvalekvár sütőben sütve » Kajszibarack lekvár 1 » Chilis fügelekvár » Virágos áfonyatorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.