Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Áfonya lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
Hozzávalók kb. 6 db 2 dl-es üveghez:
1 kg áfonya
1 citrom leve
1/2 mokkáskanál õrölt koriander
1 kg befõzõ cukor

Elkészítés:
Az áfonyát megtisztítjuk, megmossuk, és kissé összetörjük (villával szétnyomkodjuk).A gyümölcshúst összekeverjük a citromlével, a korianderrel és a cukorral. Lefedjük, és kb. 3-4 órát állni hagyjuk. A masszát kevergetve felforraljuk, és a forrástól számítva 4 percig rotyogtatjuk. Azonnal üvegekbe töltjük, lezárjuk. Az üvegeket 5 percre fejtetõre állítjuk, majd hűvös helyen tároljuk.


A receptet beküldte: Rekus

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lekváros csokis banán » Áfonyás csirkemell » Diós-áfonyás muffin » Lekvárosbukta túrósan
» Burgonyás gombóc lekvárral » Mogyorós-áfonyás muffin » Lekváros Linzer (fenyőfa) » Banánlekvár
» Habos lekváros-diós linzer » Áfonyás kókusz kuglóf » Lekváros gyűrű » Lekvár málnából
» Vörösáfonyás péksütemény » Citromos áfonyás sütemény » Lekváros linzer csiga » Áfonyás almaleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.