Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Áfonya lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
Hozzávalók kb. 6 db 2 dl-es üveghez:
1 kg áfonya
1 citrom leve
1/2 mokkáskanál õrölt koriander
1 kg befõzõ cukor

Elkészítés:
Az áfonyát megtisztítjuk, megmossuk, és kissé összetörjük (villával szétnyomkodjuk).A gyümölcshúst összekeverjük a citromlével, a korianderrel és a cukorral. Lefedjük, és kb. 3-4 órát állni hagyjuk. A masszát kevergetve felforraljuk, és a forrástól számítva 4 percig rotyogtatjuk. Azonnal üvegekbe töltjük, lezárjuk. Az üvegeket 5 percre fejtetõre állítjuk, majd hűvös helyen tároljuk.


A receptet beküldte: Rekus

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós, lekváros sütemény » Áfonyás joghurttorta 1 » Sárgabarack lekvár » Áfonyás csirkemell
» Tejlekváros muffin (12 db) » Áfonyás répás muffin » Burgonyás gombóc lekvárral » Áfonyás szelet
» Lekváros, kakaós muffin » Baracklekváros tekercs » Áfonyás almaleves » Napindító áfonya turmix
» Áfonyás-joghurtos kocka » Áfonyás limonádé » Prósza lekvárral » Áfonyamártás


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.