Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kokojsza ( áfonya) leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
l kg. füstölt tarja vagy csülök,
1 liter áfonya,
1 kiskanál finom só,
2 db. tojás,
2 evőkanál liszt,
3 dl. tej,
2 evőkanál tejfel,
1 csokor zöldpetrezselyem,

Elkészítés:
A füstölt húst feltesszük főni úgy, hogy a főzőlé azt ellepje. Ha szükséges az elfőtt vizet pótoljuk. Ha a hús megpuhult kivesszük, és kicsontozzuk, daraboljuk.
A visszamaradó léhez hozzáadjuk az áfonyát, ha nem eléggé sós, a levest sózzuk. Külön edényben habarást készítünk liszttel, tejjel, tejföllel és csipetnyi sóval, valamint az apróra vágott petrezselyemzöld egy részével. A levest felforrósítjuk, készre főzzük.
Tálaláskor a tojás sárgákat tányérba tesszük és erre merjük ki a forró levest.A feldarabolt húst külön is tálalhatjuk. Petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.

Tanácsok:
Eredeti erdélyi recept alapján ajánlom.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bableves cipóban » Savanyúkáposzta leves » Kínai kel leves » Gyors dinnye leves
» Svájci sajtleves » Hideg krémleves » Táska, vagy batyú, leves » Kolbászos lencseleves
» Ezerjó zöldségleves » Csirkehúsleves kisbabáknak » Bácskai gombócleves » Kapros pulykaraguleves
» Savanyú raguleves » Ázsiai leves » Gyors fokhagymakrémleves » Borleves vörösborral


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.