Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Áfonyamisu recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
15 dkg babapiskóta (olyan, aminek a fele kakaós)
1 dl + 1,5 dl hulala tejszínhab
10 dkg + 5 dkg porcukor
25 dkg áfonya
1 ek holland kakaópor

Locsoláshoz:

30 ml citromlé
30 ml víz
30 ml limocello
5 dkg cukor

Elkészítés:
A citromlevet kifacsarjuk. Egy lábosba tesszük a vízzel és az 5 dkg cukorral. Felolvasztjuk a cukrot kevergetve (kb. 2 perc). Ezután hozzátöltjük a limocellót, és összekeverjük.
Egy edénybe beletesszük a babapiskóták felét, és a szirup felével meglocsoljuk. Felverünk 1 dl tejszínt, majd hozzákeverjük a mascarponét és a 10 dkg porcukrot. Az áfonyát megmossuk, kb. 5-6 dkg-ot félreteszünk a díszítéshez, a többit belekeverjük a mascarponés krémbe. Én még a habverővel egy kicsit összekevertem, hogy az áfonyát egy kicsit megtörjem.
A fele krémet rákenjük a meglocsolt piskótákra, majd erre rátesszük a második sor piskótát. Ezt is meglocsoljuk, és rákenjük a maradék krémet. Felverjük az 1,5 dl tejszínt 5 dkg porcukorral, és a krém tetejére kenjük.
Rászitálunk 1 ek kakaóport, és díszítjük a félretett áfonyával.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés őzgerinc » Almas-morzsas suti » Epres piskótatekercs » Ananászalagút
» Munchmallow torta » Feketeerdő kuglóf » Császár morzsa gyors olcsó » Barackos, pudingos túrós pite
» Kefíres kevert süti » Spanyol túrótorta » Néger kocka, citromhabbal » Gold muffin
» Diós-fügés rétes » Tejberizs eperrel » Nagyi cukros sütije » Nagyszerű meggyes


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.