Tutireceptek.hu fejléc

Áfonyamisu recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
15 dkg babapiskóta (olyan, aminek a fele kakaós)
1 dl + 1,5 dl hulala tejszínhab
10 dkg + 5 dkg porcukor
25 dkg áfonya
1 ek holland kakaópor

Locsoláshoz:

30 ml citromlé
30 ml víz
30 ml limocello
5 dkg cukor

Elkészítés:
A citromlevet kifacsarjuk. Egy lábosba tesszük a vízzel és az 5 dkg cukorral. Felolvasztjuk a cukrot kevergetve (kb. 2 perc). Ezután hozzátöltjük a limocellót, és összekeverjük.
Egy edénybe beletesszük a babapiskóták felét, és a szirup felével meglocsoljuk. Felverünk 1 dl tejszínt, majd hozzákeverjük a mascarponét és a 10 dkg porcukrot. Az áfonyát megmossuk, kb. 5-6 dkg-ot félreteszünk a díszítéshez, a többit belekeverjük a mascarponés krémbe. Én még a habverővel egy kicsit összekevertem, hogy az áfonyát egy kicsit megtörjem.
A fele krémet rákenjük a meglocsolt piskótákra, majd erre rátesszük a második sor piskótát. Ezt is meglocsoljuk, és rákenjük a maradék krémet. Felverjük az 1,5 dl tejszínt 5 dkg porcukorral, és a krém tetejére kenjük.
Rászitálunk 1 ek kakaóport, és díszítjük a félretett áfonyával.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Palacsinta rumos öntettel » Pille cukor » Eper desszert » Ánizsperec
» Egyszerű csokis keksz » Mogyorótorta » Masánszky rizsfelfújt » Valentin-napi torta
» Habsipkás mogyorós korong » Pettyeske szelet » Narancsos töltött keksz » Diétás habos almás torta
» Gyergyói bögrés csemege » Presszó szelet » Barackos tekercs » Gyümöcsös joghurtos desszert


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.