Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Alma fahéjas bundában recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 db édes alma
2 db tojás
1.5 dl tej
1.5 dl szénsavas ásványvíz
1 teáskanál cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
egy csipet só
liszt (amennyit majd felvesz)
1/2 citrom leve
a sütéshez olaj
a forgatáshoz:
3 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, majd vékonyra szeleteljük. Ezután megcsepegtetjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg.
Egy tálba beleütjük a tojást, majd hozzáadjuk a cukrot, egy csipet sót, és az őrölt fahéjat, majd alaposan összekeverjük. Ezután hozzákeverjük a tejet, és a szénsavas ásványvizet, majd annyi lisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat.
Az almaszeleteket először lisztbe forgatjuk, majd a palacsintatésztába, majd óvatosan beletesszük a felforrósított olajba. Az almaszeletek mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Sütés közben többször megfordítjuk hogy szép egyenletesen süljön.
Összekeverjük a cukrot és az őrölt fahéjat. A szép pirosra sült almaszeleteket óvatosan kiemeljük az olajból, majd még forrón megforgatjuk a fahéjas-cukros keverékben.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsán párizsi bundában » Fahéjas keksz (karácsonyi) » Fahéjas Juliska » Meggyes-fahéjas muffin
» Fahéjas muffin » Almás-fahéjas piskóta » Fahéjas habcsók » Szilvás-fahéjas köles
» Fahéjas almapalacsinta » Fahéjas teasütemény » Juhsajt szezámos bundában » Gyömbéres-fahéjas máj
» Fahéjas-szilvás sütemény » Fahéjas zsemle » Karfiol húsos bundában » Fahéjas korongok


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.