Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas krumplis lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg krumpli /megfőve és összetörve/
1 kg liszt
1 teás kanálnyi só
15 dkg zsir vagy margarin
5 dkg élesztő
2 db tojás
aludttej
fahéj
cukor

Elkészítés:
A tésztát a fahéj és a cukor kivételével összeállitjuk. Megkelesztjük. Majd kinyújtjuk vékonyra és megszórjuk fahéjascukorral. Végül feltekerjük mint a beiglit. És egyenlő részre osztva felszeleteljük és sütőpapiros tepsibe tesszük a tésztákat. Majd előmelegitett sütőben készre sütjük.

Tanácsok:
Nem árt egyszer kétszer átdagasztani a tésztát, mert igy foszlósabb lesz a tésztánk.

A tésztákat ne szorosan rakjuk egymáshoz, mert sütéskor összesülnek, ezért jó, ha lazán vannak a tepsiben.


A receptet beküldte: feketeerzsi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros túrós krumplisült » Fahéjas puding » Sonkás tojáslepény » Szilvás lepény kelesztve
» Krumplis gombafasírt » Fiti féle krumplis pogácsa » Almás palacsintalepény » Török lepény
» Káposztás lepénykék » Fahéjas fátyol » Kefíres lepény » Gesztenyés almás lepény
» Albán sajtos lepény » Lekváros lepény » Kapros-túrós lepény » Almás pite (fahéjas)


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.