Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas krumplis lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg krumpli /megfőve és összetörve/
1 kg liszt
1 teás kanálnyi só
15 dkg zsir vagy margarin
5 dkg élesztő
2 db tojás
aludttej
fahéj
cukor

Elkészítés:
A tésztát a fahéj és a cukor kivételével összeállitjuk. Megkelesztjük. Majd kinyújtjuk vékonyra és megszórjuk fahéjascukorral. Végül feltekerjük mint a beiglit. És egyenlő részre osztva felszeleteljük és sütőpapiros tepsibe tesszük a tésztákat. Majd előmelegitett sütőben készre sütjük.

Tanácsok:
Nem árt egyszer kétszer átdagasztani a tésztát, mert igy foszlósabb lesz a tésztánk.

A tésztákat ne szorosan rakjuk egymáshoz, mert sütéskor összesülnek, ezért jó, ha lazán vannak a tepsiben.


A receptet beküldte: feketeerzsi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas almapalacsinta » Almás-diós-fahéjas kalács » Tejfölös gyümölcslepény » Anna Almás lepénye
» Fahéjas banán turmix » Fahéjas túrógombóc » Kanonoklepény » Fahéjas forró csoki
» Krumplis pogácsa olajjal » Citromos villámlepény » Nagyanyám krumplis kenyere » Rákóczi túrós lepény
» Almáslepény a'la Kátya » Fahéjas császármorzsa » Zabpelyhes szilvás lepény » Cukkinis lepény


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.