Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kelt fahéjas csiga recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:
40 dkg liszt
2 tojássárgája
5 dkg élesztő
4 dkg vaj
4 dkg cukor
3 dl langyos tej
1 csipet só

Töltelékhez:
14 dkg porcukor + 2 csomag vaníliás cukor
10-15 dkg vaj
kb. fél csomag fahéj

„Öntetnek”:
2 dl tejszín + ízlés szerint cukor

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben kis cukorral, közben a több hozzávaló (liszt, só, cukor, vaj, tojássárga) már mehetnek a tálba (én kelesztő tálat használok, azt légmentesen le lehet zárni). A felfuttatott élesztőt is ráöntve összegyúrjuk, dagasztjuk picit (2-3 perc), majd ¾ órát meleg helyen kelesztjük (vagy már ekkor bekapcsolom a sütőt, vagy a radiátorhoz húzok egy széket, és arra teszem, így lesz meleg helyen). Még a tésztára várunk kikeverjük a tölteléket. Akkor jó, amikor már kissé habos. Mikor megkelt a tészta téglalap alakúra nyújtjuk (kb. ½ cm vastagon), megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. Éles késsel kb. 3 cm széles karikákat vágunk belőle. A tepsit sütőpapírral kibéleljük (oldalán is), majd a karikákat egymástól kb. 2-3 centinyire fektetjük. Újra jól letakarjuk és meleg helyen kb. még fél órát kelesztjük, amíg a csigák összeérnek. Ekkor a tetejüket tojással megkenjük, és előmelegített sütőben, közepes lángon (kb. 175 0C-on) megsütjük. Amikor a tetejük már piros kivesszük, és meglocsoljuk a cukorral összemelegített tejszínnel (ezt be fogja szívni – ettől lesz foszlós). Mehet vissza a sütőbe még kb. 10 percre, de már csak takaréklángon (50 0C-on).


A receptet beküldte: bbyke


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos csiga-bigák » Karácsonyi csigák » Karamellás csiga » Fahéjas kalács
» Csokis-kakaós csiga » Gyors kakaós csiga » Fahéjas krumplis lepény » Pizzacsiga
» Fahéjas gyümölcsleves » Almás-fahéjas kelt rétes » Fahéjas, diós dugó » Almás fahéjas muffin
» Igazi kakaós csiga » Körtés, fahéjas tej » Fahéjas capuccino-por » Fahéjas-konyakos almacsók


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.