Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mamám almás lepénye recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1,5 kg alma
60 dkg liszt
1 cs. sütőpor
15 dkg cukor + 15 dkg porcukor
15 dkg zsír
1 tojás + 1 sárgája
2 dl tejföl
2 cl rum - szerintem ez sok bele, de aki nagyon rumosan szereti, annak tuti tetszeni fog
3 evőkanál prézli
késhegynyi fahéj

Elkészítés:
Töltelék:
Másfél kiló almát megtisztítunk és 15 dkg porcukorral, víz nélkül péppé főzzük. Ha kész, 3 evőkanál prézlit, 2 cl rumot /ez akár el is hagyható/ keverünk közé. Késhegynyi fahéj is mehet bele.

60 dkg lisztet 1 cs sütőporral, 15 dkg cukorral és 15 dkg zsírral elmorzsolunk. 1 tojással és 2 dl tejföllel összegyúrjuk, kétfelé osztjuk.
Egyik felét nagy tepsi nagyságúra elnyújtjuk, almatöltelékkel vastagon bevonjuk, a másik lapot ráborítjuk, tojássárgájával megkenve, villával megszurkálva, forró sütőben világossárgára sütjük.

Tanácsok:
Mamám javaslata szerint kicsivel több tejföl is mehet bele!

Kalóriatartalom: 5732 kcal
Szénhidráttartalom: 896,3 gramm

A receptet beküldte: nemesnérita


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-fahéjas frissítő » Almás lepény - Jagodától » Almás-sajtos rakott csirke » Kókuszos almás sütemény
» Almás, csokis palacsinta » Omlós almás pite » Csirkés-almás szendvics » Almás puding
» Almás, túrós lepény » Fűszeres-almás kalács » Olaszos-almás vadkacsamell » Szőlős-almás szelet
» Fordított almás » Almás vöröske » Egyszerű almás süti » Vaníliakrémes almás muffin


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.