Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás batyum recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg leveles tészta
1-2 savanykás alma,
3 dkg nyers marcipánmassza,
3 dkg durvára vágott mogyoró
3 dkg rumba áztatott mazsola
2 evőkanál fahéjas cukor
1 db tojás.

Elkészítés:
A felolvasztott leveles tészta lapokat egymásra fektetjük és kb. 40 x 20 cm kinyújtjuk, majd 8 db 10 x 10 cm négyzetre felvágjuk.
Az almákat meghámozzuk, megfelezzük, magházukat eltávolítjuk és apró kockákra vágjuk.
A marcipánmasszát felkockázzuk.
Az alma és marcipán darabokat a négyzeteken egyenlően elosztjuk, megszórjuk a durvára vágott mogyoróval és a rumos mazsolával.
A tetejét meghintjük a fahéjas cukorral.
Minden egyes négyzet szélét tojásfehérjével megkenünk, a sarkokat felhajtjuk középre és jól összenyomkodjuk a tésztát, nehogy sütés közben szétnyíljon.
Az így elkészített batyukat kivajazott sütőlapra helyezzük, tetejüket megkenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-fahéjas frissítő » Almás pite másképpen » Almás vöröskáposzta » Diétás almás palacsinta
» Kókuszos almás sütemény » Almás pite /nagyon finom/! » Zabpelyhes-almás muffin » Almasaláta hagymával
» Almás krémes 2. » Almás-diós piskóta » Almás fonatok » Almás-boros borjúmáj
» Lakodalmas leves » Mandulás-Almás Lepény » Almás, sajtos csirkemell » Őszi almás-gombás rizottó


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.