Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás bugyor recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
3 tojássárgája,
1 egész tojás,
2 dkg élesztő egy kis tejben megfuttatva,
csipet só.
A töltelékhez:
1 kg alma,
kevés cukor,
fahéj,
baracklekvár,
cukros darált dió.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél óráig pihentetjük. Amíg kel, megpároljuk a reszelt almát kevés cukorral és őrölt fahéjjal. A megkelt tésztát vékonyra kisodorjuk, nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megkenjük baracklekvárral a korongokat és a párolt almából halmokat rakunk rá. Összefogjuk a tésztát és gombócokat formálunk belőle. A gombócokat beleforgatjuk tésztából kimaradt tojásfehérjékbe, majd cukros dióba. Sütőlapra téve 180 fokos sütőben rózsaszínre sütjük.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás koktél » Almás csirkemell. » Gyors reform almás » Almás vagdalt
» Almás keverős süti (gyors) » Almás krémes (Kata-féle) » Kati almás sütije » Különleges almás süti.
» Habos almás kevert süti » Reform almás lepény » Almás-fahéjas kevert » Sütés nélküli almás torta
» Túrós-almás-szójaszelet » Öntött almás » Krémsajtos almasaláta » Almás keksz (Kata féle)


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.