Tutireceptek.hu fejléc

Almás bugyor recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
3 tojássárgája,
1 egész tojás,
2 dkg élesztő egy kis tejben megfuttatva,
csipet só.
A töltelékhez:
1 kg alma,
kevés cukor,
fahéj,
baracklekvár,
cukros darált dió.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél óráig pihentetjük. Amíg kel, megpároljuk a reszelt almát kevés cukorral és őrölt fahéjjal. A megkelt tésztát vékonyra kisodorjuk, nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megkenjük baracklekvárral a korongokat és a párolt almából halmokat rakunk rá. Összefogjuk a tésztát és gombócokat formálunk belőle. A gombócokat beleforgatjuk tésztából kimaradt tojásfehérjékbe, majd cukros dióba. Sütőlapra téve 180 fokos sütőben rózsaszínre sütjük.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás, rumos puding » Almás hús » Almás sütije » Villámgyors bögrés almás
» Almás gombóc » Tökös almás rétes » Almás rétes » Almás pudingos
» Almás tej » Almás-fahéjas süti » Tartalmas levesem » Almás túrókocka
» Habos almás kevert süti » Gyors fahéjas almás süti » Almás pecsenye » Almás krémes Emyke módjára


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.