Tutireceptek.hu fejléc

Almás bugyor recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
3 tojássárgája,
1 egész tojás,
2 dkg élesztő egy kis tejben megfuttatva,
csipet só.
A töltelékhez:
1 kg alma,
kevés cukor,
fahéj,
baracklekvár,
cukros darált dió.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél óráig pihentetjük. Amíg kel, megpároljuk a reszelt almát kevés cukorral és őrölt fahéjjal. A megkelt tésztát vékonyra kisodorjuk, nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megkenjük baracklekvárral a korongokat és a párolt almából halmokat rakunk rá. Összefogjuk a tésztát és gombócokat formálunk belőle. A gombócokat beleforgatjuk tésztából kimaradt tojásfehérjékbe, majd cukros dióba. Sütőlapra téve 180 fokos sütőben rózsaszínre sütjük.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Forró almás álom » Almás croissant » Almás-boros borjúmáj » Almás zabpehelysüti
» Almás palacsinta tepsiben » Birsalmás pulykamell » Almás csirke II. » Almas sertesjava
» Almás-krémes » Almássüti 2. » Almás-marcipános finomság » Joghurtos-almás finomság
» Poharas almás » Lakodalmas ludaskása » Almás mákos tejbegríz » Almas batyu turotesztabol


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.