Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás rizs recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
2, 5 dl rizs
ételízesítő
2 nagy alma
só, bors
olaj

Elkészítés:
A rizst megmosom, leszűröm és kevés olajon pár percig pirítom. Felöntöm dupla mennyiségű vízzel. Ételízesítővel és sóval fűszerezem, és amikor már kezdi elfőni a levét, alufóliával és fedővel is lefedem, és elzárom alatta hőt. Hagyom 15-20 percig a gőzben párolódni, majd összekeverem.
Közben a 2 almát megtisztítom, kisebb kockára vágom és egy teflon serpenyőben kevés olajon megpirítom. Az almában lévő cukor miatt kicsit karamellizálódik. Sózom, borsozom és hozzákeverem a párolt rizst, és egy rövid ideig együtt pirítom.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» almás süti » Almás répasaláta » Sütőtökös-almás kekszes » Almás süti Csöpitől
» Almásbéles » Almás-krémes csoda » Habos almás kevert süti » Kekszes almás!
» Almás-marcipános finomság » Gombás-almás kacsaleves » Almás csirkemellfilé » Almás töltött karaj
» Almás, rumos puding » Almás kukoricasaláta » Almás gesztenyetorta » Répás- almás kókuszgolyó


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.