Tutireceptek.hu fejléc

Almás rizs recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
2, 5 dl rizs
ételízesítő
2 nagy alma
só, bors
olaj

Elkészítés:
A rizst megmosom, leszűröm és kevés olajon pár percig pirítom. Felöntöm dupla mennyiségű vízzel. Ételízesítővel és sóval fűszerezem, és amikor már kezdi elfőni a levét, alufóliával és fedővel is lefedem, és elzárom alatta hőt. Hagyom 15-20 percig a gőzben párolódni, majd összekeverem.
Közben a 2 almát megtisztítom, kisebb kockára vágom és egy teflon serpenyőben kevés olajon megpirítom. Az almában lévő cukor miatt kicsit karamellizálódik. Sózom, borsozom és hozzákeverem a párolt rizst, és egy rövid ideig együtt pirítom.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-céklás saláta » Mazsolás almás szelet » Tegnapi almás lepényem » Almás palacsintalepény
» Andi almás-diós pitéje » Fahéjas-almás kuglóf » Almás süti, fűszeres » Almás pite /nagyon finom/!
» Almáspite golyó » Almás, túrós, meggyes pite » Habos almás » Almás keverős süti (gyors)
» Almás kókuszcsókós süteméy » Almás-mákos rakott kifli » Almás rakott zsemle » Almás-hagymás saláta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.