Tutireceptek.hu fejléc

Almás latkesz recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 nagyobb alma meghámozva, nagy lyukú reszelőn lereszelve
2 jól felvert tojás,
1,5 csésze liszt (1 csésze 250 ml)
1 csésze narancslé vagy tej vagy joghurt
1 teáskanál sütőpor
csipet só
1-2 evőkanál cukor
olaj a sütéshez

Elkészítés:
Jól verjük fel a tojásokat, majd keverjük el narancslével, tejjel, vagy joghurttal. Egy másik tálban a lisztet a sütőporral, csipetnyi sóval keverjük el, majd adjuk hozzá a tojásos keveréket és az előzőleg kinyomkodott almát.

Serpenyőben forrósítsunk fel az olajat és ha elég forró, kanállal tegyünk a keverékből bele (érdemes egy csipettel kipróbálni az olajat, mielőtt nekikezdenénk). A kanállal lapogassuk is le a palacsintákat sütés közben, hogy ne legyenek túl vastagok.

Mindkét oldalán arany barnára sütjük, majd papírtörlővel, vagy szalvétával borított tányérra szedjük. Egyszerre ne tegyünk túl sokat a serpenyőbe, mert kihűlt olajban nehezebben tudjuk megsütni palacsintáinkat.

Tálalhatjuk porcukorral, fahájas porcukorral, bármilyen lekvárral de csokoládéreszelékkel is díszíthetjük.

Tanácsok:
A latkesz a zsidó ünnep, a Hanuka jellegzetes étele. A bő, forró olajban kisütött krumplis, vagy almás palacsinták amik a mi tócsninkra hasonlítanak leginkább ilyenkor elengedhetetlen kellékei az ünneplésnek.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors finom almás » Almás melegszendvics » Almás piskóta » Szőlős-almás szelet
» Leveles almás » Almás táska » Csirkecomb almaszósszal » Almás vöröskáposzta
» Almás-mákos muffin » Almás banános csoda » Kevert almás » Fordított almás
» Céklás almasaláta » Birsalmás yorkshire puding » Almás rakott zsemle » Anyóspajti almás pitéje


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.