Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás rakott zsemle recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3-4 szikkadt zsemle (kenyér szelet is lehet)
1/2 kg alma
1 citrom leve
3 ek nádcukor
1 marék mazsola
5 dkg darált dió
1/2 l tej
2 tojás
1 ek porcukor
vaj

Elkészítés:
Egy tűzálló jénait kivajazunk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd rögtön összeforgatjuk a citromlével. A diót összekeverjük a nádcukorral.
A zsemléket ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és kibéleljük velük egy rétegben a jénait. Megszórjuk reszelt almával, mazsolát és diót is hintünk rá, majd újabb réteg zsemle következik. Megint alma, dió, mazsola szórás, majd újabb zsemlesor. A tojásokat villával felverjük, majd a porcukorral és a tejjel elkeverjük. Ráöntjük a keveréket a rakottra, kis vajdarabokat morzsolunk a tetejére és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük fedő nélkül.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás, vaníliakrémes süti » Rakott fasírttorta » Almás sütike » Rakott sajtos kifli
» Orosz almás lepény » Rakott valami » Rakott juhtúrós laska » Párolt mézes almás
» Kolozsvári rakott káposzta » Zsemlés rakott túró » Tarhonyás rakott zöldbab » Rakott túrós derelye
» Rakott hús » Almás táska(Kata-féle) » Mustáros rakott csirkemell » Almás-Meggyes muffin


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.