Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás rakott zsemle recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3-4 szikkadt zsemle (kenyér szelet is lehet)
1/2 kg alma
1 citrom leve
3 ek nádcukor
1 marék mazsola
5 dkg darált dió
1/2 l tej
2 tojás
1 ek porcukor
vaj

Elkészítés:
Egy tűzálló jénait kivajazunk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd rögtön összeforgatjuk a citromlével. A diót összekeverjük a nádcukorral.
A zsemléket ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és kibéleljük velük egy rétegben a jénait. Megszórjuk reszelt almával, mazsolát és diót is hintünk rá, majd újabb réteg zsemle következik. Megint alma, dió, mazsola szórás, majd újabb zsemlesor. A tojásokat villával felverjük, majd a porcukorral és a tejjel elkeverjük. Ráöntjük a keveréket a rakottra, kis vajdarabokat morzsolunk a tetejére és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük fedő nélkül.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott sonka » Rakott, bundás csirkecomb » Almás-boros borjúmáj » Rakott hús füstöltsajttal
» Almás fánk lekvárral » Rakott hal káposztával » Tejberizses almás rakottas » Barackos rakott csirkemell
» Almás-tejszínes csirkemell » Csirkés rakott burgonya » Rakott kel sajttal » Rakott gomba kiflivel
» Diabetikus almás pite » Modern zabos almás lepény » Almás hús » Belga almás süti


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.