Tutireceptek.hu fejléc

Francia almás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
csipet só
4-6 evőkanál jéghideg víz

Tetejére:kb.60 dkg alma
3 tojás
3 ek cukor, 1 vaníliás cukor
2,5 dl tejszín
fahéj

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát hűtjük. Vékonyra nyújtjuk, egy nagy gáztepsibe rakjuk. Tetejére "lamellaszerűen" tesszük a szeletelt almát. Az öntethez felverjük a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és felengedjük a tejszínnel. Megszórjuk fahéjjal.
Előmelegített sütőben sütjük.


A receptet beküldte: spatifillum


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás sütike » Francia krémes » Almás krémes, sütés nélkül » Almás-Meggyes muffin
» Almás keksz (Kata féle) » Almás lepényke » Anna Almás lepénye » „Francia" puszedli
» Almás pite - fűszeresen » Almás reteksaláta » Almás bögrés » Almasalata
» Birsalmás pulykamell » Csokis-almás torta » Almás-sajtos burgonya » Almás pite másképpen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.