Tutireceptek.hu fejléc

Francia almás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
csipet só
4-6 evőkanál jéghideg víz

Tetejére:kb.60 dkg alma
3 tojás
3 ek cukor, 1 vaníliás cukor
2,5 dl tejszín
fahéj

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát hűtjük. Vékonyra nyújtjuk, egy nagy gáztepsibe rakjuk. Tetejére "lamellaszerűen" tesszük a szeletelt almát. Az öntethez felverjük a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és felengedjük a tejszínnel. Megszórjuk fahéjjal.
Előmelegített sütőben sütjük.


A receptet beküldte: spatifillum


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia krémsajt házilag » Francia csokoládétorta » Modern zabos almás lepény » Őszi almás-gombás rizottó
» Mese almás, nagyon finom » Svájci almás süti » Isteni almás diós » Francia körtés lepény
» Almás-túrós kukorka » Francia csokitorta* » Álom almás, Almás álom » Kekszes almás sütés nélkül
» Belga almás süti » Almás-hagymás csirke » Almás-szilvás csirke » Almás-krémes


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.