Tutireceptek.hu fejléc

Almás piskótagombócok csokiöntettel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás
6 evőkanál cukor,
6 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor


A töltelékhez:
15 dkg cukor
3 dl víz (a sziruphoz)
kb. 4-5 dl víz (az almapüréhez, az almák nagyságától függően)
1 citrom
1 narancs
2 fahéj (egész)
10 szem szegfűszeg
8 alma

Elkészítés:
A piskótához a tojássárgákat a cukorral keverjük habosra, majd a liszttel keverjük össze, adjuk hozzá a sütőport. Lazítsuk a tojásfehérjéből vert habbal, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben 160-170 °C-on süssük meg a piskótát. A töltelékhez a cukorból és a vízből főzzünk szirupot, a citrom és a narancs héját reszeljük bele. Jöhet még az egész fahéj és a szegfűszeg is. 5 percig forraljuk, majd szűrjük le. A meghámozott almát kockázzuk fel, és külön cukros, fahéjas vízben főzzük szét. A kész piskótát vágjuk 3 lapra. Tegyük mély edénybe az első lapot, locsoljuk meg a sziruppal, és kenjük rá az almapüré felét. Helyezzük rá a következő lapot, locsoljuk meg azt is, kenjük rá az almát, majd az utolsó lapot is tegyük rá, és öntsük le a sziruppal. Tegyük hűtőbe néhány órára, hogy az ízek összeérjenek. A kihűlt almás piskótából tegyünk gombócokat a tányérokra, és locsoljuk meg csokoládéöntettel.

Elkészítési idő: 90 perc
Kalóriatartalom: 206 kcal

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás táska 1 » Habos almás süti » Almás sajtos tojássaláta » Túrósalmás
» Gyors finom almás » Almás fasírt » Almás zellersaláta » Almás-mandulás túrótorta
» Kavart almás nagyon finom » Almás csirkemájas serpenyő » Sütőtökös-almás kekszes » Szőlős-almás szelet
» Almás pite egyszerűbben » Almás hurka » Almás piskóta(Kata-féle) » Almás sajt saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.