Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás-pudingos kekszes szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz
1,2 kg savanykás alma tisztítva (idared)
1 tk őrölt fahéj
12 dkg kristálycukor
1 ek mazsola
4 csomag vanília pudingpor
2 ek citromlé
15 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
Egy nagyobb méretű, magas falú tepsi vagy tál alját kirakjuk háztartási keksszel.

A meghámozott, apróbb darabokra vágott almát egy edénybe beletesszük, felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a kristálycukrot, a fahéjat, a citromlét és a mazsolát, majd felforraljuk.

Közben a 4 csomag pudingot kevéske vízzel csomómentesre keverjük, és miután felforrt az alma, óvatosan kevergetve besűrítjük vele.

A sűrű almás masszát ráöntjük a kekszekre, és egyenletesen elsimítjuk. A tetejét még forrón kirakjuk keksszel.

Felolvasztjuk az étcsokoládét, és bevonjuk vele a kekszeket.

Apró cukorkákkal díszíthetjük. 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük, azután fogyasztható.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Viktória szelet » Gombaszószos szelet » Kedvenc holland szelet » Combszeletek banánnal
» Pudingos szelet » Kókuszos, krémes szelet » Málnás szelet » Fehér csokis kekszes
» Mézesszelet » Rákóczi túrós szelet » Savanyú sertésszeletek » Színes szelet
» Lottó szelet » Borsos szelet » Mogyorós halszeletek » Sport szelet könnyedén


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.