Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás-pudingos kekszes szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz
1,2 kg savanykás alma tisztítva (idared)
1 tk őrölt fahéj
12 dkg kristálycukor
1 ek mazsola
4 csomag vanília pudingpor
2 ek citromlé
15 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
Egy nagyobb méretű, magas falú tepsi vagy tál alját kirakjuk háztartási keksszel.

A meghámozott, apróbb darabokra vágott almát egy edénybe beletesszük, felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a kristálycukrot, a fahéjat, a citromlét és a mazsolát, majd felforraljuk.

Közben a 4 csomag pudingot kevéske vízzel csomómentesre keverjük, és miután felforrt az alma, óvatosan kevergetve besűrítjük vele.

A sűrű almás masszát ráöntjük a kekszekre, és egyenletesen elsimítjuk. A tetejét még forrón kirakjuk keksszel.

Felolvasztjuk az étcsokoládét, és bevonjuk vele a kekszeket.

Apró cukorkákkal díszíthetjük. 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük, azután fogyasztható.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kekszes marcipános kocka » Álom szelet, sütés nélkül » Ildi féle Gumi szelet » Házi sport szelet
» Raffaello szeletek » Bakonyi sertésszelet » Joghurt szelet » Joghurtos szelet
» Dubarry-szelet » Hamis sonkaszelet » Fokhagymás szelet » Dominó szelet
» Kinder tejszelet » Barackos túrószelet » Kekszes túrótorta » Mandarin szelet



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.