Tutireceptek.hu fejléc

Almás pudingos lapok recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
60dkg liszt
20dkg zsír
20dkg cukor
2 egész tojás
1cs. sütőpor
2cs. vaniliáscukor
3-4 evőkanál tejföl

Töltelékhez:
2cs.vaniliás pudingpor
2ek. cukor
1/2 liter tej
2 egész tojás
30dkg margarin
20dkg porcukor
1,5kg alma
fahéj

Elkészítés:

Összegyúrjuk a tésztához valókat, majd egy nagy tepsi hátulján 3 lapot sütünk belőle.
A pudingokat elkeverjük 2ek. cukorral, és a tejjel sűrűre főzzük. Még forrón (a tűzön) belekeverjük a 2 egész tojást is, ezután kihűtjük. 25dkg margarint,10dkg porcukorral habosra keverünk, és a kihűlt pudinghoz keverjük. Az almát lereszeljük, és 5dkg margarinon, 10dkg porcukorral, fahéjjal puhára pároljuk. Miután minden kihűlt, az alsó lapra kenjük a vaníliakrémet, rátesszük a második lapot, és arra kenjük az almát, majd befedjük az utolsó lappal. Tetejére tehetünk csokimázt, vagy porcukorral megszórjuk. Másnap fogyaszthatjuk!


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-fahéjas sütemény » Csirkecomb almaszósszal » Gesztenyés almás lepény » Almás melegszendvics
» Pudingos lepény » Sütés nélküli almás torta » Almás répasaláta » Almás flódni
» Almas pite » Almás rózsalekvár » Almás rakott zsemle » Almás tej
» Pudingos csavart » Szaggatós pudingos » Almás különlegesség! » Almás csirkemájas serpenyő


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.