Tutireceptek.hu fejléc

Pudingos lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg sütőmargarin,
30 dkg porcukor,
6 tojás,
25 dkg liszt,
1 tasak sütőpor,
1 tasak vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
40 dkg fehér szőlő,
30 dkg piros szőlő,
1 csomag főzés nélkül készíthető vaníliapuding,
2 dl tej,
porcukor a szóráshoz.

Elkészítés:
A margarint habosra kikeverjük a porcukorral, csipet sóval, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, tovább habosítva a keveréket. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, vaníliás cukorral és a tojásos masszához öntjük. Belereszeljük a citrom héját, és az egész masszát a liszttel együtt simára keverjük. A szőlőt megmossuk, leszemezzük és lecsepegtetjük.

A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Közepes méretű tepsit kibélelünk a sütőpapírral, beleöntjük a masszát, elsimítjuk a tetejét és kb. 30 percig sütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a vaníliapudingot, a tasakon lévő előírás szerint a tejjel. Amikor a tészta kihűlt, kivesszük a tepsiből, tálra tesszük, és megkenjük a pudinggal. Megszórjuk a szőlővel, és tenyerünkkel kissé belenyomkodjuk. Rászitáljuk a porcukrot, és felszeleteljük.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros túróslepény » Hagymás-krumplis lepény » Túrós lepény (Kata-féle) » Túrós lepény nagyi módra
» Újhagymás lepény » Töröklepény » Pikáns szilvás lepény » Pudingos gránátalma torta
» Tejfölös-pudingos süti » Kapros-túrós lepény » Albán sajtos lepény » Szilvás lepény kelesztve
» Krumplilepénykék » Pudingos finomság » Meggyes-Csokis lepény » Burgonyás cukkínis lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.