| Alufóliában sült lazac receptHalas ételek Hozzávalók: 1 fő részére 15 dkg lazac filé 5 dkg vaj fél citrom leve fél fej vöröshagyma só bors alufólia 15 dkg zöldbab margarin 3-4 szem koktélparadicsom 1 nagy fej krumpli fél fej vöröshagyma olaj Elkészítés: A vajat felolvasztjuk, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a fél citrom levét. Gy keveset alufóliára öntünk, erre helyezzük a lazac filét, majd megöntözzük a maradék vajjal, a karikákra vágott hagymával befedjük és az alufóliából csomagot készítünk, hogy a halat mindenhol fedje és a vaj ne folyjék ki. Tűzálló tálra téve 10-15 perc alatt sütőben megsütjük. A zöldbabot margarinon kevés sóval megpároljuk, amikor majdnem kész, akkor a félbe vágott paradicsomokat hozzá tesszük. és készre pároljuk. A krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk, a hagymát szintén. Ez utóbbit kevés olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a krumplit, jól elkeverjük, majd kevés vizet öntünk alá, és puhára főzzük. Mikor a krumpli megpuhult és a víz is elpárolgott, picit odapirítjuk kevergetés közben. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |