Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Alufóliában sült lazac recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 fő részére
15 dkg lazac filé
5 dkg vaj
fél citrom leve
fél fej vöröshagyma

bors
alufólia
15 dkg zöldbab
margarin
3-4 szem koktélparadicsom
1 nagy fej krumpli
fél fej vöröshagyma
olaj

Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a fél citrom levét. Gy keveset alufóliára öntünk, erre helyezzük a lazac filét, majd megöntözzük a maradék vajjal, a karikákra vágott hagymával befedjük és az alufóliából csomagot készítünk, hogy a halat mindenhol fedje és a vaj ne folyjék ki. Tűzálló tálra téve 10-15 perc alatt sütőben megsütjük.

A zöldbabot margarinon kevés sóval megpároljuk, amikor majdnem kész, akkor a félbe vágott paradicsomokat hozzá tesszük. és készre pároljuk.

A krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk, a hagymát szintén. Ez utóbbit kevés olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a krumplit, jól elkeverjük, majd kevés vizet öntünk alá, és puhára főzzük. Mikor a krumpli megpuhult és a víz is elpárolgott, picit odapirítjuk kevergetés közben.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lazac roston » Lazackrémes szendvics » Lazac saláta » Citromfüves lazac sült
» Mediterán lazacfilé » Alufóliában sült spárga » Vajon sült lazac » Spenótos-lazacos lasagne
» Füstölt lazackrém » Grillezett lazacfilé » Lazacos tortilla » Roston sült lazac
» Lazac gyorsan » Lazac spenóttal » Boros, kapros lazac » Lazacmajonéz


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.