Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges lazac 1 recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

1 kg lazac pisztrángfilé
40 dkg jázmin rizs
4-4 sárgarépa, retek
12 hüvely cukorborsó
1 gumó édeskömény
4 dl tejszín
2 tojássárgája
5 dkg vaj
só, őrölt bors
olaj, a sütéshez
Zöldséges lazac elkészítése

Elkészítés:
A halat vágjuk 4 egyforma darabra, sózzuk, borsozzuk, és olívaolajban süssük meg. A zöldségeket vágjuk tetszőleges darabokra, forrázzuk le, hideg vízben azonnal hűtsük le, majd csepegtessük le. Ezt követően egy serpenyőben a vajban pároljuk meg, és sóval, borssal ízesítsük. A tejszínt forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk meg, és gyorsan kevergetve adjuk hozzá a tojás sárgákat. Amikor megfelelő sűrűségű lesz, vegyük le a tűzről. A jázmin rizst főzzük meg, és a a hallal meg a zöldségekkel együtt tálaljuk.


A receptet beküldte: marcipanbaba 34


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges ragu » Zöldcitromban pácolt lazac » Zöldséges ínyenc tarja » Zöldséges kefírtál
» Húsos-zöldséges tarhonya » Zöldségestál » Zöldséges szamosza » Zöldséges mártogatós
» Zöldséges-tészta » Zöldséges "fasírt" » Zöldséges rizses csirke » Sült zöldséges pulyka
» Füstölt lazackrém » 30 perces sült lazac » Zöldséges sertésbecsinált » Sonkás-zöldséges rizsestál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.