Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ananászos csirketál recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkecomb
1 doboz ananász
2 dl rizs
1 dl tejszín
1 dl fehérbor
2-3 ek. kókuszreszelék
bors
őrölt gyömbér
Vegeta
vaj


Elkészítés:
A csirkecombokat kettévágom, sózom, és állni hagyom.
A rizst megmosom és egy vajjal kikent jénai tálba teszem. Rászórom a Vegetát, ráöntöm az ananász levét és a tejszínt. Sorba rárakom a csirkedarabokat, megborsozom, gyömbérrel és a kókuszreszelékkel megszórom, és a tetejére rakom az ananászkarikákat. Rátördelem a vajat, rálocsolom a fehérbort, alufóliával szorosan lefedem és 170 °C-os sütőben kb. 50 perc alatt megsütöm. A sütés végén leveszem a fóliát, és pirosra pirítom az ananász tetejét.

Tanácsok:
Ez egy különleges egytálétel, gyorsan elkészíthető. Akik szeretik a gyümölcsös húsételeket, és nem idegenkednek a kissé szokatlan ízektől, azoknak nagyon fog ízleni.

Megjegyzés: a rizsnek teljesen el kell főni a levét.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-ananászos csirke » Ananászos éden » Ananászos máj » Epres-ananászos charlotte
» Sertészelet ananászos » Ananászos-répakocka » Ananászos-túrótorta » Ananászos lilakáposzta
» Ananászos rántott szelet » Ananászos-mentás margarita » Ananászos pulyka » Provence-i csirketál
» ANANÁSZOS PÁROLT CSIRKE » Ananászos répatorta » Ananászos rizs » Ananászos kehely


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.