| Rakott patiszon receptHúsételek Hozzávalók: 2 kicsi patiszon 40 dkg darált hús 2 dl tejföl 10 dkg sajt 2 fej vöröshagyma pirospaprika tengeri só bors olaj Elkészítés: Pucold meg a patisszont, vájd ki a közepét, aztán a következő módon téveszd meg. Vágd apró kockákra az első negyedét, majd - mintha csak szeszély lett volna - szeld fel a nagyját vékonyan. Készíts a darált húsból jó sűrű - szinte teljesen lé nélküli - pörköltet. Amikor a hús már jó, tedd bele a kiskockára vágott patisszont, s azzal főzd készre. Pakold a szeletelt patisszont meg a húsos cuccot rétegesen egy vékonyan olajozott jénaiba, úgy, hogy patisszon jusson az aljára és a tetejére is. Legfelülre tejfölbe kevert reszelt sajtot halmozz, és a tálat lefedve tedd a közepesen meleg sütőbe. Kb. 30 perc alatt megpuhul a patisszon. Tanácsok: 5 személyre takarékon süssétek! Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 350 kcal A receptet beküldte: picibaby88 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |