Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott patiszon recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 kicsi patiszon
40 dkg darált hús
2 dl tejföl
10 dkg sajt
2 fej vöröshagyma
pirospaprika
tengeri só
bors
olaj

Elkészítés:
Pucold meg a patisszont, vájd ki a közepét, aztán a következő módon téveszd meg. Vágd apró kockákra az első negyedét, majd - mintha csak szeszély lett volna - szeld fel a nagyját vékonyan. Készíts a darált húsból jó sűrű - szinte teljesen lé nélküli - pörköltet. Amikor a hús már jó, tedd bele a kiskockára vágott patisszont, s azzal főzd készre. Pakold a szeletelt patisszont meg a húsos cuccot rétegesen egy vékonyan olajozott jénaiba, úgy, hogy patisszon jusson az aljára és a tetejére is. Legfelülre tejfölbe kevert reszelt sajtot halmozz, és a tálat lefedve tedd a közepesen meleg sütőbe. Kb. 30 perc alatt megpuhul a patisszon.

Tanácsok:
5 személyre
takarékon süssétek!

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 350 kcal

A receptet beküldte: picibaby88


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós-kapros rakott tészta » Túrós rakott spagetti » Rakott hús » Rakott krumpli gazdagon
» Csirkehúsos rakott tészta » Bajor rakott hús » Spenótos rakott csirkemell » Rakott puding
» Sajtos rakott krumpli » Rakott káposzta Update1 » Rakott krumpli tejszínnel » Brassói rakott káposzta
» Hússal rakott lencse » Káposztával rakott párizsi » Gombával rakott cukkini » Babos rakottkarfiol


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.