Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ánizsos főtt marhahús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
75 dkg marhahús
póréhagyma
gyömbér
ánizs
bors

1 dl száraz fehérbor
1 keményítő

Elkészítés:
A marhahúst 2 cm-esre felkarikázott póréhagymával (1-2 szál újhagyma), egy mokkáskanálnyi gyömbérporral, három-négy szem csillagánizzsal, öt-hat kanál szójamártással, egy kávéskanál egész borssal, annyi vízben, ami jól ellepi, fedő alatt, lassú tűzön puhára főzünk. A húst kiemeljük, vékonyra szeleteljük, a levét leszűrjük. Két kanál fehér borban két kanál keményítőt simára keverünk, a levét ezzel behabarjuk, és lassú tűzön kavargatva kissé besűrítjük.
Rzzsel vagy galuskával kínáljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marhahússal töltött pita » Marhahúsos saláta » Marhahúsos fasírtpogácsa » Paradicsomos marhahúsleves
» Rizstésztás marhahúsleves » Ánizsos csók » Zöldségleves marhahússal » Gombás marhahús finoman
» Marhahús bébi kínai kellel » Marhahúspástétom » Rakott zöldséges marhahús » Tepsis gombás marhahús
» Mazsolás-ánizsos kenyér » Marhahúsleves májgombóccal » Ánizsos kalács » Marhahúsleves gazdagon


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.