Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ánizsos főtt marhahús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
75 dkg marhahús
póréhagyma
gyömbér
ánizs
bors

1 dl száraz fehérbor
1 keményítő

Elkészítés:
A marhahúst 2 cm-esre felkarikázott póréhagymával (1-2 szál újhagyma), egy mokkáskanálnyi gyömbérporral, három-négy szem csillagánizzsal, öt-hat kanál szójamártással, egy kávéskanál egész borssal, annyi vízben, ami jól ellepi, fedő alatt, lassú tűzön puhára főzünk. A húst kiemeljük, vékonyra szeleteljük, a levét leszűrjük. Két kanál fehér borban két kanál keményítőt simára keverünk, a levét ezzel behabarjuk, és lassú tűzön kavargatva kissé besűrítjük.
Rzzsel vagy galuskával kínáljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás marhahús finoman » Marhahúsos kuszkusz » Marhahúspástétom » Tepsis gombás marhahús
» Paradicsomos marhahúsleves » Mazsolás-ánizsos kenyér » Marhahúsleves gazdagon » Zöldséges marhahústekercs
» Marhahúsos fasírtpogácsa » Borsos tokány marhahússal » Gombás marhahúsos tészta » Zöldségleves marhahússal
» Marhahúsos saláta » Rakott zöldséges marhahús » Marhahúsfelfújt » Rizstésztás marhahúsleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.