| Marhahúspástétom receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg marhahús (felsál vagy hátszín) 20 dkg húsos, füstölt szalonna 50 dkg vegyes leveszöldség, 2 tojás keményre főzve 1 közepes fej vöröshagyma 2 tojás 5 dkg liszt,só, őrölt bors, 1 kiskanál curry Elkészítés: A leveszöldségeket a nagyobb darabokra vágott marhahússal együtt annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Kissé kihűtjük, majd a húst és a zöldséget a léből kiemeljük, lecsöpögtetjük, és a két főtt tojással meg a hagymával együtt ledaráljuk. (A léből aszpikot készíthetünk.) Hozzáadjuk a két tojássárgáját, a lisztet, sóval, őrölt borssal és curryvel fűszerezzük, végül beleforgatjuk a két tojásfehérjéből vert habot. A masszát vastagon kivajazott, hosszúkás formába simítjuk, a tetején hajszálvékony szalonnaszeletekkel egyenletesen beborítjuk. A formát vízzel telt tepsibe állítjuk és előmelegített sütőben 220~C-on 45-50 percig gőzöljük. Ha kissé kihűlt, hűtőben megdermesztjük. A formából kiborítva szeleteljük. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |