Tutireceptek.hu fejléc

Marhahúspástétom recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg marhahús (felsál vagy hátszín)
20 dkg húsos, füstölt szalonna
50 dkg vegyes leveszöldség,
2 tojás keményre főzve
1 közepes fej vöröshagyma
2 tojás
5 dkg liszt,só, őrölt bors, 1 kiskanál curry

Elkészítés:
A leveszöldségeket a nagyobb darabokra vágott marhahússal együtt annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Kissé kihűtjük, majd a húst és a zöldséget a léből kiemeljük, lecsöpögtetjük, és a két főtt tojással meg a hagymával együtt ledaráljuk. (A léből aszpikot készíthetünk.)
Hozzáadjuk a két tojássárgáját, a lisztet, sóval, őrölt borssal és curryvel fűszerezzük, végül beleforgatjuk a két tojásfehérjéből vert habot. A masszát vastagon kivajazott, hosszúkás formába simítjuk, a tetején hajszálvékony szalonnaszeletekkel egyenletesen beborítjuk.
A formát vízzel telt tepsibe állítjuk és előmelegített sütőben 220~C-on 45-50 percig gőzöljük. Ha kissé kihűlt, hűtőben megdermesztjük. A formából kiborítva szeleteljük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baconbe tekert fasírt » Rizses csirke római tálban » Húspástétom tésztában » Sörben párolt csülök
» Ruccolával töltött csirkecomb » Fokhagymás libacomb » Tepsiben sütött csirkecomb » Sajtos karaj tepsiben
» Gombás tejszínes csirke » Tejfölös csirkepörkölt » Csirke pirított zöldségekkel » Párolt csirkemell
» Borjú tokány » Sonkás-zsályás sertéskaraj » Házinyúl francia módra » Gombával töltött csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.