Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Marhahúsleves májgombóccal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

* 40 dkg marhahús
* 40 dkg marhacsont
* 2 fej vöröshagyma
* 3 db sárgarépa
* 1 db zeller
* 1 csokor petrezselyem
* szegfűbors
* bors
* só

A májgombóchoz

* 30 dkg máj
* 1 tojás
* 5 dkg vaj
* 15 dkg zsemlemorzsa
* 3-4 gerezd fokhagyma
* só
* őrölt bors
* majoranna

Elkészítés:
Hideg vízbe tesszük fel a húst, a csontot, a leveszöldséget és a fűszereket főni. Lassú lángon gyöngyözve főzzük kb. 120 percig.

A pépessé darált májat a többi hozzávalóval sűrű masszává keverjük. Zsemlemorzsába mártott kézzel kisebb gombócokat formálunk a masszából, majd forrásban lévő bő vízben kifőzzük.

Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, kivesszük őket, és hideg vízzel leöblítjük.


A receptet beküldte: nayloon


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsomos marhahúsleves » Rizstésztás marhahúsleves » Marhahúsleves gazdagon » Húsleves
» Kínaikel krémleves » Zöldbableves csipetkével » Görög gyümölcsleves 2. » Zsírégető leves
» Újhagymakrémleves » Dahl » Csorbaleves erdélyiesen » Sajtos brokkolikrém leves
» Cseresznye leves » Sups fracie » Zöldséges ínyenc tarja » Fülesleves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.