Tutireceptek.hu fejléc

Marhahúsleves májgombóccal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

* 40 dkg marhahús
* 40 dkg marhacsont
* 2 fej vöröshagyma
* 3 db sárgarépa
* 1 db zeller
* 1 csokor petrezselyem
* szegfűbors
* bors
* só

A májgombóchoz

* 30 dkg máj
* 1 tojás
* 5 dkg vaj
* 15 dkg zsemlemorzsa
* 3-4 gerezd fokhagyma
* só
* őrölt bors
* majoranna

Elkészítés:
Hideg vízbe tesszük fel a húst, a csontot, a leveszöldséget és a fűszereket főni. Lassú lángon gyöngyözve főzzük kb. 120 percig.

A pépessé darált májat a többi hozzávalóval sűrű masszává keverjük. Zsemlemorzsába mártott kézzel kisebb gombócokat formálunk a masszából, majd forrásban lévő bő vízben kifőzzük.

Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, kivesszük őket, és hideg vízzel leöblítjük.


A receptet beküldte: nayloon


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsomos marhahúsleves » Marhahúsleves gazdagon » Rizstésztás marhahúsleves » Hideg paradicsomleves
» Csülkös zöldbableves » Húslevesben főtt töltelék » Tejszínes eperleves » Friss gombaleves
» Csicsóka krémleves » Málnakrém-leves » Korhelyleves » Toszkán bableves
» Sajtgombóc leves » Spárgakrém leves » Halászlé Ricsi módra » Tárkonyos csirkeleves


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.