Tutireceptek.hu fejléc

Apró sajtos pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
* 50 dkg liszt
* 25 dkg Rama sütőmargarin
* 1 darab tojás
* 1 dl tejföl
* 1 tk só
* 15 dkg sajt
* 4 dkg élesztő
* 1 dl tej
* 1 darab kockacukor

Elkészítés:
Minden alapanyag szoba hőmérsékletű legyen. Ezt a pogit nem lehet elrontani, olyan egyszerű és finom.

Az alapanyagokat egy tálban összegyúrjuk. Ragadni fog, de kb 3 órát kell letakarva pihentetni és ezalatt megkel.

Lisztezett deszkára borítjuk, tetejét is lisztezhetjük és 2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Apró pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Tepsire rakjuk, ne érjenek össze. A tetejüket tojássárgájával megkenjük és kb. 8-10 dkg reszelt sajttal megszórjuk.

Sütőt előmelegítjük, kb. 20 percig 200-250 fokosra.

A sütő közepére helyezzük a tepsit és alsó felső sütő állásban, szép pirosasra megsütjük.

A pogácsát mindig forró sütőben kell sütni, mert sok benne a zsiradék.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: orsimaya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhsajtos-olívás muffin » Tepsis sajtos krumpli » Fokhagymás pogácsa » Tojásos, sajtos egytál
» Sajtos rudak 2. » Sajtos csirkemáj-rizottó » Márványsajtos krém » Pikáns, sajtos fánk
» Sajtos-tojástekercs » Gombás-sajtos lecsó » Vica sajtos pogácsája » Kecskesajtos sali
» "Busó"pogácsa » Sajtos rakott karaj » Krémsajtos burgonyasaláta » Sajtos-oregánós rúd


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.