Tutireceptek.hu fejléc

Rámás pogácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 tojás
30 dkg porcukor
25 dkg liszt
2 dkg zsír vagy olaj
2 dkg mazsola

Elkészítés:
A tojást habosra keverjük a cukorral,beleszitáljuk a lisztet,jól összedolgozzuk.
Zsírozott,lisztezett sütőlemezre kávéskanállal egyforma,féldiónyi halmokat szaggatunk.
Mindegyik közepébe egy-egy mazsolát teszünk.
Langyos helyre tesszük, s egy éjszakán át szárítjuk.
A hosszabb pihentetés alatt a teteje megszárad.
Előmelegített sütőben ,egyenletes tűznél 10 perc alatt kisütjük.
Amikor a tészta felmelegszik,tetején bevonatszerű cukorráma leletkezik.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Parti pogácsa » Poharas krumplis pogácsa » Csóró pogácsa » Krumplispogácsa
» Kedvenc sajtos pogácsám » Túrós pogácsa "omlós" » Főzött sajtos pogácsa » Vajas Pogácsa
» Krumplipogácsa » Egyszerű pogácsa 2. » "Krumplis pogácsa" » Újhagymás tonhal pogácsa
» Borzas pogácsa » Gyergyói tepertős pogácsa » Finom sütőtökös pogácsa » Gombás pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.