Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rámás pogácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 tojás
30 dkg porcukor
25 dkg liszt
2 dkg zsír vagy olaj
2 dkg mazsola

Elkészítés:
A tojást habosra keverjük a cukorral,beleszitáljuk a lisztet,jól összedolgozzuk.
Zsírozott,lisztezett sütőlemezre kávéskanállal egyforma,féldiónyi halmokat szaggatunk.
Mindegyik közepébe egy-egy mazsolát teszünk.
Langyos helyre tesszük, s egy éjszakán át szárítjuk.
A hosszabb pihentetés alatt a teteje megszárad.
Előmelegített sütőben ,egyenletes tűznél 10 perc alatt kisütjük.
Amikor a tészta felmelegszik,tetején bevonatszerű cukorráma leletkezik.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tökmagos pogácsa » Sajtos pogácsa, kifli » "Krumplis pogácsa" » Leveles zsíros pogácsa
» Szívpogácsa » Zsúr pogácsa » Parti pogácsa » Juhtúróval töltött pogácsa
» Sajtos-burgonyás pogácsa » Töltött ropogós pogácsa » Recept nélküli pogácsa "5" » Négymagvas pogácsa
» Túrós-tepertős pogácsa » Szakállas pogácsa » Fűszeres pogácsa » Citromos pogácsa


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.