Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rámás pogácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 tojás
30 dkg porcukor
25 dkg liszt
2 dkg zsír vagy olaj
2 dkg mazsola

Elkészítés:
A tojást habosra keverjük a cukorral,beleszitáljuk a lisztet,jól összedolgozzuk.
Zsírozott,lisztezett sütőlemezre kávéskanállal egyforma,féldiónyi halmokat szaggatunk.
Mindegyik közepébe egy-egy mazsolát teszünk.
Langyos helyre tesszük, s egy éjszakán át szárítjuk.
A hosszabb pihentetés alatt a teteje megszárad.
Előmelegített sütőben ,egyenletes tűznél 10 perc alatt kisütjük.
Amikor a tészta felmelegszik,tetején bevonatszerű cukorráma leletkezik.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom túrópogácsa » Update1 pogácsa » Walesi húspogácsák » Joghurtos pogácsa
» Töpörtyűs pogácsa 2 » Tejfölös-vajas pogácsa » Sajtos rudacskák (pogácsa) » Krumplispogácsa
» Ízes juhtúrós pogácsa » Puha sajtos pogácsa » Borzas pogácsa » Libatepertős pogácsa
» Húspogácsa boros lében » Kefíres pogácsa » Miniszteri sajtos pogácsa » Túrópogácsa 2.


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.